back to top
2024. június 30. 16:53
KezdőlapMotoGPMir a nehézségek ellenére is kitart: értesülések szerint szerződést hosszabbított a Hondával

Mir a nehézségek ellenére is kitart: értesülések szerint szerződést hosszabbított a Hondával

Sajtóértesülések szerint Joan Mir további két évvel meghosszabbította a Hondával kötött szerződését.

Talán azt senki sem kérdőjelezi meg, hogy Joan Mir egy igazán tehetséges versenyző. Ezt megmutatta 2017-ben, amikor a Moto2-es világbajnokság, és 2020-ban is, amikor a királykategória trófeáját vitte haza. Viszont aztán a lendületét megtörte, hogy akkori csapata, a Suzuki a 2022-es szezon végén kivonult a MotoGP-ből.

A tavalyi idényt így már a Honda gyári istállójánál kezdte meg, de ez a váltás finoman szólva sem jött be neki. A 2023-as szezonban egy versenyt tudott a legjobb tíz tagjaként befejezni, de általában azzal is problémája volt, hogy egyáltalán meglássa a kockás zászlót. A folyamatos bukások miatt meg is sérült, így több fordulót ki kellett ülnie.

Egyelőre az idei szezonja sem néz ki sokkal jobban. Eddig a jerezi sprinten elért kilencedik helyét nevezhetjük a csúcspontnak, ráadásul az esések sem kerülik el. Ennek is volt „köszönhető”, hogy az elmúlt időszakban már a visszavonulását is belengette az állandó küszködés miatt, pedig még mindig csak 26 éves. Közben a Yamaha fejlődése nyomán a Honda egyértelműen csak az ötödik erővé vált a MotoGP-ben, bár a koncessziós jogok okán bízhatnak abban, hogy ez rövidesen megváltozik.

Mir: Versenyzőként már nincs sok időm hátra, szeretnék biztosra menni, amikor döntök a jövőmről

Úgy tűnik, ennek a reménye elég volt Mirnek ahhoz, hogy meghosszabbítsa az eredetileg idei szezon végén lejáró szerződését. Az olasz Motorsport ugyanis arról értesült, hogy a spanyol pilóta további két évig a Hondát fogja erősíteni. A lap szerint a megállapodás egyelőre még csak szóbeli, de nemsokára hivatalos formát ölt majd, és rövidesen be is fogják jelenteni. Az aszakaiak – Repsoltól megváló – gyári csapata így a mostani pilótapárosával vághat neki a következő idénynek, hiszen Luca Marini kontraktusa is érvényes a 2025-ös szezonra.