back to top
2024. június 28. 07:36
KezdőlapMotoGPRazgatlıoğlu valóban kaphatott ajánlatot a MotoGP-ből

Razgatlıoğlu valóban kaphatott ajánlatot a MotoGP-ből

Sajtóértesülések szerint a Honda ajánlatot tett Toprak Razgatlıoğlunak, hogy csatlakozzon a MotoGP-projektjükhöz. A török versenyzőt jelenleg foglalkoztató BMW nem tagadta kategorikusan a távozás lehetőségét

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Kenan Sofuoğlu a héten valósággal ledobta a bombát mind a MotoGP, mind a Superbike-vb átigazolási piacára. Toprak Razgatlıoğlu menedzsere ugyanis kijelentette, ügyfele jövőre a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában szeretne versenyezni, és állítása szerint ő már közölte a BMW-vel a távozási szándékukat.

Érik a szenzáció? – menedzsere szerint Razgatlıoğlu elhagyná a Superbike-vb-t a MotoGP-ért

A 27 éves motoros idén igazolt a német márkához, és minden várakozást felülmúlt azzal, ahogyan a szezon első harmadában szerepelt. Az eddig eltelt négy fordulóban ugyanis a futamok felét megnyerte, és további három alkalommal szintén felállhatott a dobogóra. Ennek következtében 21 ponttal vezeti a tabellát Nicolò Bulega előtt.

Razgatlıoğlu megcsinálta a tökéletes hétvégét, hatalmas fölénnyel nyerte a második misanói versenyt

Sofuoğlu az említett nyilatkozatában azt állította, hogy Razgatlıoğlu iránt van érdeklődés a MotoGP-ből. A Motorsport-Total.com szerint ez valóban így van: a német portál egybehangzó értesülésekre hivatkozva azt állítja, hogy 2021 Superbike-világbajnokát a Honda nemhogy megkörnyékezte, de ajánlatot is tett neki.

Hozzá kell tenni, hogy a török pilóta szerződése egészen 2025 végéig szól, vagyis az idei év végén még semmiképpen sem távozhat szabadon a BMW-től. Más kérdés, hogy ha valóban távozni akar, akkor azt így vagy úgy, de vélhetően meg tudja oldani. Pláne akkor, ha valóban a Hondához tart, hiszen a japán gyártónak bizonyára nem okoz gondot, ha adott esetben ki kell vásárolnia őt.

A BMW egyébként egy rövid közleményben reagált a fejleményekre: ebben igyekeznek úgy tenni, mintha nem lenne semmi látnivaló, de fontos megjegyezni, hogy nem cáfolták kategorikusan Razgatlıoğlu távozásának lehetőségét. „Örülünk Toprak jelenlegi sikereinek, amelyeket velünk ért el a Superbike-világbajnokságban – olvasható a közleményben. – Érvényes szerződésünk van az idei és a következő szezonra, és nem veszünk részt a további spekulációkban.”

Amennyiben Razgatlıoğlu valóban a Honda MotoGP-projektjében köt ki, az érdekes helyzetet szülhet. Luca Marininek és Johann Zarcónak szintén 2025-ig van szerződése, míg Joan Mir állítólag meghosszabbította a megállapodást. Ami pedig az LCR másik motorját illeti, arra alighanem jövőre is japán versenyző fog felülni. A Hondának tehát egy új pilóta érkezése esetén minden bizonnyal a felsorolt három motoros egyikének a kezét kell elengednie.

Mir a nehézségek ellenére is kitart: értesülések szerint szerződést hosszabbított a Hondával