back to top
2024. szeptember 28. 18:42
KezdőlapMotoGPÚjabb darab kerülhet a helyére a pilótapiacon – megvan Álex Márquez új...

Újabb darab kerülhet a helyére a pilótapiacon – megvan Álex Márquez új csapattársa a Gresininél?

Sajtóértesülések szerint Jack Miller a Gresinihez szerződhet a 2025-ös idényre az onnan távozó Marc Márquez helyére. Az olasz istálló állítólag meghosszabbítaná az Álex Márquezzel kötött megállapodást.

Jack Miller számára finoman szólva sem úgy sült el a KTM-es szerződés, ahogyan azt ő remélte. Bár a gyártó alkalmazottai kivétel közül sokan kiemelték, hogy az ausztrál pilóta jelentős mértékben hozzájárult az RC16-os fejlesztéséhez, ebből ő maga nem igazán profitált a pályán. Tavaly mindössze egyszer állhatott dobogón főfutamon, és további egy alkalommal végzett az első ötben, míg idén eddig csupán kétszer szerzett pontot vasárnap.

Ennek tudatában nem meglepő, hogy a gyári KTM-nél nem maradt neki hely, miután az Olasz Nagydíj hétvégéjén bejelentették, hogy Pedro Acosta jövőre már ott fog versenyezni. Utána felmerült, hogy a Tech3 révén esetleg maradhat az osztrákok kötelékében, de múlt héten bejelentették, hogy a francia alakulat Enea Bastianinivel és Maverick Viñalesszel fog nekivágni a következő idénynek.

Hivatalos: Bastianini mellett Viñales is a KTM-nél folytatja

Millernek tehát egyelőre nincs ülése 2025-re, de könnyen lehet, hogy ez már nem sokáig lesz így. Korábban a Hondánál merült fel a neve, most viszont a GPOne.com arról írt, hogy a Gresini le akarja igazolni őt. Az olasz istállónál biztosan lesz üresedés, hiszen Marc Márquez jövőre már a gyári Ducatit fogja vezetni.

Mindez persze bizonyos szempontból visszalépés lenne a 29 éves motoros számára, hiszen az ideit is beleértve az elmúlt négy évet gyári csapatnál töltötte. Ugyanakkor ezzel visszatérne korábbi sikerei helyszínére, hiszen eddigi négy futamgyőzelméből hármat a gyári Ducati színeiben aratott. Persze kérdés, hogy a Gresininél, amely jövőre az idei Desmosediciket fogja használni, képes lehet-e ilyen eredményekre.

Ami a csapat másik ülését illeti, az olasz portálnál úgy tudják, hogy ott nem várható változás, hiszen a Gresini meg akarja hosszabbítani Álex Márquez idén lejáró szerződését. A spanyol pilóta tavaly igazolt az istállóhoz, miután első három királykategóriás évét a Honda kötelékében töltötte. Bár 2023-ban meglett az első pole pozíciója és sprintgyőzelme, a nagy áttörés továbbra sem sikerült neki, idén például még dobogóra sem állhatott.

A KTM igazgatója szerint „nagyon szomorú”, hogy le kell mondaniuk Millerről és Augusto Fernándezről