back to top
2024. június 28. 23:42
KezdőlapMotoGPQuartararo és Rins is elégedett volt a Yamaha újabb tesztje után

Quartararo és Rins is elégedett volt a Yamaha újabb tesztje után

A Yamaha újabb privát tesztet teljesített Valenciában Fabio Quartararóval és Álex Rinsszel. A két versenyző elégedetten szállt le a motorról, a francia pilóta pedig kijelentette, minél több alkatrészt el szeretnének vinni a soron következő asseni fordulóra.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, csütörtökön rendezték a Trackday of Legends elnevezésű eseményt, amelyen a Yamaha versenyzői is részt vettek. Fabio Quartararo és Álex Rins aztán csütörtökön este egyenesen Valenciába repültek. Ennek oka nem volt más, mint hogy másnap teszteltek a Ricardo Tormo versenypályán.

Sztárparádé Silverstone-ban – vajon hány vb-cím és futamgyőzelem látható Rossi szelfijén? (kép)

A hangvillásoknak erre a Hondával együtt megvan a lehetőségük, ugyanis az idei évre bevezetett koncessziós szabályok alapján mindkét márka a D kategóriába került a 2023-ban elért eredményeik alapján. Ennek köszönhetően viszont megtehetik, hogy a privát teszteken nemcsak a tesztpilóta, hanem az állandó versenyzők is részt vesznek.

A Yamaha intenzív tesztprogramot folytat, illetve olykor csak folytatna, hiszen az időjárás nem mindig tette lehetővé a körözést. Az előző alkalommal például Valenciában is eső miatt maradtak hoppon, míg Mugellóban az egész mezőnnyel kibabrált a csapadék. Most viszont semmi nem akadályozta meg őket a különböző fejlesztések kipróbálásában.

Elmosta az eső a mugellói MotoGP-tesztet, Binder volt a leggyorsabb a kedvezőtlen körülmények között

Quartararo kifejezetten elégedetten zárta a tesztet, amit a végén néhány stoppie bemutatásával jelzett a jelenlévőknek. „Százegy kört teljesítettem pénteken – nyilatkozta a francia versenyző. – Ez tényleg nagyon pozitív volt. Sokkal jobban éreztem magam, mint legutóbb. Most mindent el szeretnénk vinni Assenbe, amit lehet.”

Csapattársa szintén elégedetten értékelt. „Egész nap jól éreztem magam” – fogalmazott Rins. Úgy tűnik tehát, hogy a Massimo Bartolini vezette mérnöki csapat jó irányba halad az M1-essel, és a pilóták érzékelik a fejlődést. Mindez persze egyrészt vélhetően még csak az út eleje, másrészt éles körülmények között mutatkozik meg, hogy az újítások valójában mennyire váltak be.

A mezőny ezen a hétvégén Assenbe látogat, majd egy héttel később a Német Nagydíjat fogják megrendezni, hogy aztán újabb négyhetes pihenőre vonuljanak. Hét forduló után Quartararo 32 ponttal a tizenharmadik, míg Rins 8-cal a huszadik helyet foglalja el a tabellán. A Yamaha a csapatok között a kilencedik, míg a gyártóknál 36 egységgel a negyedik pozícióban áll.

Quartararo: Másfél évig nem sikerült előrelépnünk, de most már végre látjuk a fényt az alagút végén