kedd, július 2, 2024
KezdőlapMotoGPA Quartararóval barátságot ápoló Forma–1-es pilóta szerint „más fából faragták” a MotoGP-versenyzőket

A Quartararóval barátságot ápoló Forma–1-es pilóta szerint „más fából faragták” a MotoGP-versenyzőket

- Hirdetés -

Fabio Quartararo és Daniel Ricciardo évek óta baráti kapcsolatban vannak. A Forma–1-es pilóta tavaly egy műtéten esett át, és a lábadozás közben találkozott Quartararóval. Az akkor lezajlott események pedig szerinte jól példázzák, hogy a MotoGP-versenyzők „egyszerűen mások”, mint ők.

Daniel Ricciardótól nem áll távol a MotoGP világa. Nemrég a Forma–1 egyik legnépszerűbb versenyzője, aki jelenleg a Red Bull fiókcsapatánál, az RB-nél szerepel, Marc Márquezzel csapott össze egy különleges megmérettetés keretében.

Marc Márquez ezúttal a vízen száguldozott, és kikapott a népszerű F1-es pilótától (videó)

- Advertisement -

Azt is lehet róla tudni, hogy még egy barátja is van a mezőnyben: Fabio Quartararo. A két pilóta rendszeresen szokott együtt időt tölteni, néha még közösen edzenek is. Kettejük kapcsolata 2019-ben indult, miután Quartararo újoncként pole pozíciót szerzett a jerezi fordulóban. A motorja azonban a futamon megadta magát, így nem tudta jó eredményre váltani a kiváló időmérős teljesítményét, Ricciardo pedig emiatt az együttérzéséről biztosította.

„Emlékszem, Daniel üzent nekem, hogy »maradj erős, nagyon gyors voltál« –árulta el Quartararo  az ausztrál Fox Sportsnak. – Akkor arra gondoltam, hogy »hűha, ez egy nagy pillanata a pályafutásomnak«.” Végül a francia pilóta az üzenetváltás után egy héttel, a Forma–1-es Spanyol Nagydíjon meglátogatta újdonsült barátját, akivel azóta is jóban vannak.

A kapcsolatuk bensőségességét tökéletesen mutatja az a történet, amely akkor esett meg, amikor szeptemberben Ricciardo egy műtétje után lábadozott. A nyolcszoros futamgyőztes a Holland Nagydíj egyik szabadedzésén találkozott a fallal, és az ütközés előtt nem engedte el időben a kormányt, így a bal kezén lévő egyik kézközépcsont eltörött. Quartararo erre a találkozásukkor úgy reagált, hogy megfogta, majd mozgatni kezdte a felvágott kart. Így akarta ugyanis bizonyítani, hogy nem egy leküzdhetetlen akadályról van szó.

„Megműtötték, de csak az egyik kézközépcsontja tört el, mégis úgy viselkedett, mintha a vállától kezdve akadályoztatva lenne [a teljes karjának a mozgása] – idézte fel Quartararo. – Szóval megkérdeztem tőle, hogy »mennyire törted el?« Arra gondoltam, hogy »oké, talán a kézfejedet így tényleg ne mozgasd, de legalább a karodat megmozdíthatod!« Tehát mondtam neki, hogy »mozgasd a karod, hogy minél hamarabb készen állj a visszatérésre«, és ezért meg kellett ragadnom [a karját], hogy rá tudjam venni a használatára. Erre ő nagyon röhögött!”

„Aznap este a vacsoránál nagyon sokat b*sztatott amiatt, hogy nem tudom mozgatni a kezemet – emlékezett vissza Ricciardo is. – Azt mondta, hogy [egy ilyen töréssel] a következő hétvégén már versenyezhetnék. Nem hiszem, hogy teljesen tisztában volt vele, milyen súlyos volt a törésem. De azért azt elérte, hogy szánalmasnak éreztem magam… Azt gondolta, hogy úgy tartom a kezemet, mintha az egész karom eltört volna… Határozottan gúnyolódott rajtam. Utána elmesélte, hogy egyszer egy műtétje után kihúzott egy csavart a bőréből, csak úgy kitépte az ujja hegyéből… Komolyan, a motoros srácok egyszerűen mások. A mentalitásuk, a harci sebeik… Őket más fából faragták, mint minket.”

„Az igaz, hogy mi a motorokkal sokkal inkább hozzászoktunk az ujjtörésekhez meg más ilyen dolgokhoz – reagálta erre Quartararo. – De ő egy hónapig olyan volt, mint egy kisbaba, félt használni [a törött kezét]. Nem az összes Forma–1-es pilóta puhány, de szerintem ő az!”

Jöhet a közös „szupernagydíj”, miután egy kézbe került a MotoGP és a Forma–1?