back to top
2024. július 02. 21:32
KezdőlapMoto2Dráma a Moto2-ben, megsérült a bajnokság második helyén álló Roberts (videó)

Dráma a Moto2-ben, megsérült a bajnokság második helyén álló Roberts (videó)

Joe Roberts kulcscsonttörést szenvedett a Holland TT első Moto2-es edzésén elszenvedett balesetének következtében. Az amerikai versenyzőt az orvosok versenyzésre alkalmatlannak nyilvánították, így a hétvége hátralévő részén már nem fog pályára menni.

Több nagy bukást is hozott a Moto2 első edzése Assenben. Filip Salač esése után még meg is kellett szakítani a körözést, ám nemcsak a cseh pilóta balesete járt a igencsak súlyos következményekkel, hanem Joe Robertsé is. Az amerikai versenyző a 7-es kanyarban produkált egy highside-ot, és már akkor látszott, hogy nincs teljesen rendben.

Azóta elszállították a pálya orvosi központjába, ahol megvizsgálták az állapotát, és kiderült, hogy eltört a jobb kulcscsontja. Ennek következtében a mostani hétvége további részét mindenképpen ki kell hagynia, és könnyen lehet, hogy a soron következő Német Nagydíjat is, mivel a sachsenringi fordulót jövő héten fogják megtartani.

Mindez a bajnokság szempontjából is óriási dráma, mivel Roberts jelenleg a második helyen áll a tabellán, mindössze 7 ponttal lemaradva a listavezető Sergio Garcíától, és 16 egységgel megelőzve a harmadik Ogura Ajt. A sérülés tehát adott esetben nagyban befolyásolhatja a végső győzelemért folytatott küzdelmet, nem beszélve arról, hogy a 27 esztendős motoros a Trackhouse MotoGP-ülésére is esélyes.

Ami a többi történést illeti, Salačot az orvosi központ után egy közeli kórházba szállították, hogy ott vizsgálják meg az állapotát. Roberts egyébként a bukása pillanatában még az élen állt, végül visszacsúszott a harmadik pozícióba, aminek persze innentől kezdve nincs jelentősége. Az első edzésen Fermín Aldeguer körrekordot jelentő 1:35.698 másodperccel zárt az élen, 286 ezreddel megelőzve Ogurát, García pedig negyedik lett.

A Moto2 első asseni edzésének végeredménye