back to top
2024. július 02. 19:15
KezdőlapHírekHamis profillal akart pénzt kiszedni a női vb kómában lévő pilótájáért aggódó...

Hamis profillal akart pénzt kiszedni a női vb kómában lévő pilótájáért aggódó emberekből egy csaló

A női világbajnokság első futamán megsérült Mia Rusthen családja tudatta a világgal, hogy a norvég versenyzőt levették a lélegeztetőgépről. Egy korábbi bejegyzésben felhívták a figyelmet arra, hogy egy csaló az ő nevét felhasználva akar pénzt szerezni másoktól.

Mia Rusthen szűk két héttel ezelőtt szenvedett komoly balesetet a női világbajnokság történetének első futamán Misanóban. A 22 éves motoros a 7. körben esett el a 16-os kanyarban, és a falba csapódva beverte a fejét. Ennek következtében kórházba szállították, ahol megműtötték, majd mesterséges kómába helyezték.

Később kiderült, hogy szerencsére túl van az életveszélyen, és a családja optimistán állt a gyógyulásához. Vasárnap pedig, ahogyan arról mi is beszámoltunk, haza tudták szállítani Norvégiába, ahol Oslóban, az ország legnagyobb idegsebészeti osztályával rendelkező intézményben ápolják tovább, és halad a reménybeli felépülés felé.

A család azóta újabb jó hírrel tájékoztatta a nyilvánosságot. Bár Rusthen továbbra is kómában fekszik, de egy újabb komoly lépés történt afelé, hogy ismét magánál legyen. „Miát levették a lélegeztetőgépről, és már önállóan lélegzik – olvasható a Facebookon. – Az öntudat jeleit mutatja, de időre van szüksége, hogy felébredjen. Nem tudjuk, mennyi időbe telik, de még mindig hősként küzd.”

Továbbra is kómában van, de hazaszállíthatták a női vb súlyos sérültjét

A család ismét megköszönte a támogatást, amelyet a nyilvánosságtól kaptak a történtek óta. Egyúttal azt is közölték, hogy a továbbiakban nincs szükségük szóvivőre, mert a legnagyobb veszélyen már túl vannak. Bár kiemelték, hogy jó tapasztalatuk van az újságírókkal, akik „megható érdeklődést” tanúsítottak Rusthen iránt, akinek viszont innentől kezdve magánéletre és nyugalomra van szüksége. Ennek fényében pedig nem fognak válaszolni a megkeresésekre, és csak a Facebookon, valamint adott esetben az Instagramon fognak kommunikálni.

A családnak azonban nem ez volt az egyetlen bejegyzése azóta, hogy hírt adtak a sérült pilóta hazaszállításáról. Az ilyen eseteknél sajnos időről időre felbukkannak olyan emberek, akik mindenféle erkölcsi alapelvekre fittyet hányva próbálnak hasznot húzni a helyzetből. Most is ez történt, amit jeleztek is a nagyvilágnak, hogy lehetőleg senki ne essen áldozatául a csalónak.

„Valaki egy hamis Instagram-felhasználói fiókkal Miának és nekem adja ki magát, és pénzt kér, hogy segítsenek Miának talpra állni – írta Sunniva Rusthen, Mia nővére. – Az ilyen kérések nem valódiak. Segítséget kérek, hogy jelentsék ezt a felhasználót: mia_rusthen. 5 bejegyzése és 9 követője van.” A profil azóta már nem elérhető, minden bizonnyal eltávolították.