back to top
2024. július 01. 03:22
KezdőlapMotoGPKiderült, milyen következményekkel járt Aleix Espargaró nagy bukása (videó)

Kiderült, milyen következményekkel járt Aleix Espargaró nagy bukása (videó)

Úgy tűnik, Aleix Espargaró egy zúzódással megúszta a Holland TT edzésén történt balesetét. A gyári Aprilia pilótájánál nem állapítottak meg törést, és versenyzésre alkalmasnak nyilvánították.

Nagy balesettel zárult a Holland TT edzése a MotoGP-ben. Aleix Espargaró az utolsó sikánban esett hatalmasat, és lehetett látni, hogy fájdalmai vannak. Végül hordágyon vitték le a 34 éves motorost, így nem volt megalapozatlan a félelem, hogy olyan sérülést szenvedett, amelynek következtében kénytelen lesz kihagyni a hétvége hátralévő részét.

Bagnaiának hajráznia sem kellett az elsőséghez, Espargarót hordágyon vitték le az asseni edzés végén

Úgy tűnik azonban, hogy erről szerencsére nincsen szó. Espargarót az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően a pálya orvosi központjába vitték, majd nem sokkal később az Aprilia adott ki egy rövid közleményt az állapotáról. „Az orvosi központban végzett első vizsgálatok alapján nincs törés a baleset után” – írták.

A MotoGP hivatalos X-oldalán megjelent, hogy az illetékesek versenyzésre alkalmasnak nyilvánították a spanyol pilótát, miközben újabb információk láttak napvilágot a pontos következményekkel kapcsolatban. „Espargaró a bukás után orvosi vizsgálaton esett át a pálya orvosi központjában – olvasható. – Semmilyen súlyos sérülést nem szenvedett. A keresztcsont megzúzódása kisebb kellemetlenséget okozott neki, ahogyan az az esés dinamikájából is látszik.”

Minden jel arra mutat tehát, hogy az edzésen a negyedik helyet megszerző és így a Q2-be magabiztosan bejutó Espargaró folytathatja a hétvégét, és mind az időmérőn, mind a futamokon ott lehet. Ezzel továbbra is kijelenthető, hogy a MotoGP idei szezonjában egyelőre nem történt olyan sérülés, amely kihagyást eredményezett volna.

Mindez a kisebb kategóriákról már sajnos messze nem mondható el. Bár a Moto3-asok mugellói futamán ijesztő balesetet szenvedő Xabi Zurutuza ott lehet Assenben, Bo Bendsneyder pedig visszatérhetett a Moto2-be, a középső kategóriában legalább ketten nem lesznek ott az asseni futamon az állandó pilóták közül. Deniz Öncü még a szünetben szenvedett kéztörést egy edzésbaleset következtében, míg Joe Robertsnek a pénteki első edzésen tört el a jobb kulcscsontja.

Dráma a Moto2-ben, megsérült a bajnokság második helyén álló Roberts (videó)