back to top
2024. július 01. 11:06
KezdőlapMotoGPA Martínt kis híján felöklelő Miller magára vállalta a felelősséget (videó)

A Martínt kis híján felöklelő Miller magára vállalta a felelősséget (videó)

Jack Miller szerint balszerencsés incidens volt, de saját magát tartja hibásnak a Holland TT edzésének végén történt eset kapcsán, melynek során összeértek Jorge Martínnal. Egy elismert újságíró viszont a spanyol versenyzőt büntette volna, akinek egyébként nem okozott gondot az összeérés.

Zsinórban a második olyan péntek délutáni edzést rendezték meg a MotoGP-ben, ahol két versenyző között lezajlott egy incidens. Mugellóban Francesco Bagnaia tartotta fel Álex Márquezt, amiért háromhelyes rajtbüntetést kapott a főfutamra, míg a Holland TT tétre menő tréningjének hajrájában Jack Miller öklelte fel kis híján Jorge Martínt.

Az utolsó gyorskörökre készülve mindketten lassan mentek, és lehetőséget kerestek arra, hogy a címvédő szélárnyékában mehessenek. A gyári KTM pilótája egy ponton hátranézett, hogy ellenőrizze, senki nem jön mögötte nagy tempóban. Pechére a spanyol motoros ugyanebben a pillanatban lassított le, és csak a szerencséjüknek köszönhették, hogy csupán összeérés lett a dologból.

„Volt néhány apró problémánk, és a Jorgéval történt összeérés csak a betetőzése volt a dolgoknak – nyilatkozta Miller. – Szerencsére mindketten fent maradtunk. Nem volt semmi komoly. Csak megnéztem, mi a helyzet mögöttem, és megbizonyosodtam róla, hogy nem vagyok senkinek az útjában, és Jorge pont akkor lassított le. Balszerencsés volt, de nyilvánvalóan az én hibám.”

A kontakt következtében a KTM-ről letört egy szárnyelem, és Millernek vissza kellett térnie a bokszba. Martín ugyan meglepődött, hogy egykori márkatársa ennyire közel ment el mellette, de neki összességében nem okozott gondot az eset. „Próbáltam jó szélárnyékot találni, és csak követtem Peccót a pálya bal oldalán – idézte fel. – Nem tudom, hogy [Miller] mit csinált, de összeértünk. Számomra ez nem jelentett problémát, és továbbmentem.”

A már említett négy héttel ezelőtti incidenssel ellentétben a sportfelügyelők ezúttal senkit nem büntettek, de ezzel nem mindenki értett egyet. Simon Patterson, a The-Race.com elismert újságírója az eset után rögtön kiírta saját X-oldalára, hogy szerinte Martínt három rajthellyel hátra kellene sorolni a főfutam rajtrácsán, mert az ideális íven haladt lassú tempóban, amivel veszélyt teremtett.

Mindez nem történt meg, ahogyan Millert sem szankcionálták, így ilyesmivel egyiküknek sem kell számolnia. A Pramac versenyzője a hatodik helyen, az élen záró Bagnaiához képest489 ezredes hátrányban jutott be a Q2-be. Az ausztrál motorosnak ez utóbbi nem sikerült, hiszen 1,766 másodperces lemaradással csupán tizennyolcadikként zárta az edzést.

Bagnaiának hajráznia sem kellett az elsőséghez, Espargarót hordágyon vitték le az asseni edzés végén