back to top
2024. július 04. 11:05
KezdőlapMotoGPMartín szerint Bagnaia „egy másik bolygón van”, a csalódott Viñales a győzelemért...

Martín szerint Bagnaia „egy másik bolygón van”, a csalódott Viñales a győzelemért akart harcolni

Francesco Bagnaia a Holland TT sprintfutamán aratott győzelme közben igyekezett kideríteni, hogy vasárnapra mi lesz a jó gumiválasztás. Jorge Martín ellenfele teljesítményét méltatta, míg Maverick Viñales látszólag csalódottan vette tudomásul, hogy nem az történt, amire számított.

Francesco Bagnaia rajt-cél győzelmet aratva simán nyerte a Holland TT sprintversenyét. A címvédő a pole pozícióból indulva rendkívül magabiztosan jött el a rajtnál, majd egyre jobban növelte előnyét a mögötte motorozó Jorge Martínnal és Maverick Viñalesszel szemben, végül pedig közel 2 és fél másodperces előny birtokában diadalmaskodott.

Bagnaia simán legyőzte Martínt az asseni sprinten, Marc Márquez az elején, Espargaró a végén esett el

A gyári Ducati motorosa ezzel továbbra is elmondhatja magáról, hogy a hétvége eddigi összes pályaeseményén az élen zárt (a Q1 kivételével, ahol nem kellett részt vennie). Ráadásul annyira tudatosan versenyzett, hogy menet közben próbálta kideríteni, hogy a vasárnapi főfutamra mi lesz az ideális választás az abroncsokat illetően.

„Először is ez hihetetlen, imádom – nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – Tegnap délelőttől kezdve remek munkát végzünk. Ma próbáltam megtudni, hogy ez a hátsó gumi jó választás lesz-e a holnapi futamra. Mindig elképesztő Assenben nyerni, ez mindig fantasztikus. Csak szombat van, de nagyon boldogok vagyunk a pozíciónk és a győzelem miatt. Ez csodálatos, és már várom a holnapot.”

Bagnaia ezzel 15 pontra csökkentette hátrányát Martínnal szemben, aki az időmérővel ellentétben a sprinten nem tudta megszorítani őt. A spanyol pilóta végig a második helyen motorozott, és ez csak akkor került valamennyire veszélybe, amikor még a viadal legelején megbicsaklott alatta a motor. Ezután viszont előre és hátra sem nagyon kellett tekintgetnie.

„A tegnapi nap után nem számíthattam arra, hogy ma a dobogón leszek – kezdte. – Tegnap és ma is sokat dolgoztunk, igyekeztünk megérteni [a motort], de Pecco még mindig egy másik bolygón van. Próbáltam követni őt, de nagyon küszködtem a kemény elsővel. Nem éreztem jól magam. Mindenesetre nagyon örülök, hogy Assenben, a [sebesség] szentélyében itt vagyok a pódiumon. Köszönöm a drukkereknek, mert lenyűgöző, ahogyan szurkolnak. Remélhetőleg holnap [is] dobogón leszek.

Martín nem tudott mit kezdeni legnagyobb bajnoki riválisával, ennek ellenére nem tűnt csalódottnak. Ellentétben a mögöttük befutó Viñalesszel, aki ugyan a rajtnál elbukta a harmadik helyet Álex Márquez ellen, de utána visszaelőzte honfitársát. Az előtte lévő Ducatikkal viszont nem tudott mit kezdeni, pedig ő arra készült, hogy a győzelemért fog küzdeni.

„Boldog vagyok – jelentette ki, de a testbeszédéből ítélve egyáltalán nem tűnt annak. – Arra számítottam, hogy az élmezőnyben harcolok a Ducati-brigáddal. Próbáltam tartani velük a tempót, de végül kicsit lassabb volt a ritmusom, úgyhogy amikor láttam, hogy mögöttem nagy a lemaradás, csak próbáltam a dobogón végezni, és nem hibázni, mert a határon túl nyomtam. Fontos, hogy holnap újabb lépést tegyünk előre, a győzelemért akarok harcolni. Szóval meg fogjuk próbálni, ugyanakkor jó munkát végzünk. Holnap igyekszünk ott lenni [az élmezőnyben].”