back to top
2024. július 02. 09:59
KezdőlapMotoGPA megsérült Espargaró kihagyja az asseni főfutamot

A megsérült Espargaró kihagyja az asseni főfutamot

Lorenzo Savadori mellett Aleix Espargaró sem lesz ott a Holland TT főfutamán, miután a szombati sprinten megsérült. Ezzel ők ketten a MotoGP idei szezonjának első olyan pilótái, akiknek sérülés miatt kell versenyt kihagyniuk.

Maverick Viñales harmadik helyét leszámítva borzalmasan alakult a Holland TT sprintfutama a gyári Aprilia számára. A versenyen ugyanis előbb a szabadkártyával versenyző Lorenzo Savadori, majd az utolsó körben Aleix Espargaró is bukott, utóbbi ráadásul pontszerző helyről. Ami viszont ennél is nagyobb baj, hogy mindketten megsérültek.

Mind az olasz, mind a spanyol motorost tüzetesen megvizsgálták, és előbbiről már szombaton kiderült, hogy gerincsérülése miatt nem fog részt venni a főversenyen. Az állandó mezőny korelnökének a kézközépcsontja, így az ő esetében is kérdéses volt, hogy el tud-e indulni a délután 2 órakor kezdődő viadalon.

Megvan a hatalmasat bukó Espargaró diagnózisa, kérdéses, hogy rajthoz állhat-e az asseni főfutamon

Espargarót ugyanakkor a sérülése ellenére versenyzésre alkalmasnak nyilvánították, vagyis az orvosi személyzet nem tiltotta meg neki, hogy vasárnap is motorra üljön. Azonban délelőtt ő maga döntött úgy, hogy visszalép a további küzdelmektől, és már a bemelegítésen sem volt ott. Massimo Rivola, az Aprilia Racing vezérigazgatója elmondta, versenyzőjének olyan fájdalmai vannak, hogy még a kesztyűjét sem képes felvenni.

A MotoGP mezőnye egészen idáig megúszta a sérüléseket és az abból adódó futamkihagyásokat, hiszen eddig senkinek nem kellett szembenéznie ilyesmivel. Az állandó mezőnyből tehát Espargaró az első, akinek az esetében eldőlt, hogy nem lesz ott az idény összes futamán. Ami viszont a jövő héten esedékes Német Nagydíjat illeti, azon már minden bizonnyal rajthoz állhat.

Bagnaia simán legyőzte Martínt az asseni sprinten, Marc Márquez az elején, Espargaró a végén esett el