back to top
2024. július 02. 14:55
KezdőlapMotoGPBagnaiának „minden tökéletesen alakult”, Martínnak viszont „kemény” volt az asseni hétvége

Bagnaiának „minden tökéletesen alakult”, Martínnak viszont „kemény” volt az asseni hétvége

Az asseni főfutam dobogósai, Francesco Bagnaia, Jorge Martín és Enea Bastianini értékeltek a verseny leintése után.

Francesco Bagnaia lényegében mindent vitt a Holland TT hétvégéjén, hiszen a szombati időmérősprint dupla után a főfutamot is behúzta. A címvédőt Assenben vasárnap sem lehetett megállítani, a jó rajtja után a vetélytársai csak az egyre távolodó hátát nézhették. Ezzel ráadásul tíz pontra csökkentette a hátrányát a tabellán.

Így áll a MotoGP-tabella a Holland TT után

„Nagyon élveztem ezt az egész hétvégét – értékelt Bagnaia a leintést követően. – Minden tökéletesen alakult. Szeretném megköszönni ennek a nagyszerű közönségnek a támogatást. A mai napot is nagyon élveztük, pontosak és gyorsak voltunk, és a [gumikat illető] választásunk is bejött. Szóval minden tökéletesen ment, nagyon boldog vagyok.”

Jorge Martín az időmérőn összeszedett büntetése miatt nem a második, hanem az ötödik pozícióból vágott neki a főfutamnak. Azonban a rajt után rövidesen a harmadik, az első kör végén pedig már a második helyen találta magát. Viszont Bagnaiát így sem tudta megszorongatni, így végül mögötte, másodikként ért céba.

„Az biztos, hogy ez egy nehéz hétvége volt nekünk – mondta Martín. – A péntek nem alakult jól, de onnan sokat tudtunk fejlődni szombatra, onnan pedig még többet mára. Nagy lépést tettünk meg, és vasárnap más sokkal közelebb voltunk Peccóhoz. De a verseny végére már semmi sem maradt bennem, hiszen a lehető legjobbamat próbáltam adni, hogy elkapjam [Bagnaiát]. Viszont úgy gondolom, hogy a második hely is elég jó eredmény egy ilyen kemény hétvége lezárásaként. És nagyon boldog vagyok, hogy most először sikerült dobogóra állnom itt, Assenben.”

Martín sem tudta felvenni a versenyt a domináló Bagnaiával, Bastianini óriási felzárkózást mutatott be

Enea Bastianini zárta a harmadik helyen a főfutamot. Az olasz versenyző a sprinthez hasonlóan hatalmas felzárkózást mutatott be, a tizedik pozícióból indulva ért oda a dobogóra. „Hihetetlen verseny volt – kezdte Bastianini. – Már az elejétől fogva próbáltam nyomni, de akkor kissé küszködtem a hátsó gumival, különösen annak a jobb oldalával. De aztán körről körre javult a helyzet, és így elég közel kerültem a dobogós helyekhez, szóval megpróbáltam elcsípni valamelyiket. Nagyon elégedett vagyok a csapat munkájával, két napja még nem voltunk jó helyzetben, most viszont szereztünk egy dobogós helyet, szóval boldogok lehetünk.”