back to top
2024. július 02. 09:39
KezdőlapMotoGPMegvan a hatalmasat bukó Espargaró diagnózisa, kérdéses, hogy rajthoz állhat-e az asseni...

Megvan a hatalmasat bukó Espargaró diagnózisa, kérdéses, hogy rajthoz állhat-e az asseni főfutamon

Aleix Espargaró és Lorenzo Savadori is bukott a Holland TT sprintjén. A spanyol pilótának emiatt eltört az egyik kézközépcsontja, az olasz versenyzőnek pedig megsérült a gerince. Az még kérdéses, hogy Espargaró rajthoz állhat-e a főfutamon, de Savadori biztosan nem tud motorra ülni vasárnap.

A Holland TT eddig nem Aleix Espargaró szája íze szerint alakul. A spanyol pilóta nagyot esett a pénteki edzés végén, de annak a bukásnak egészségügyi szempontból még nem lett semmilyen komoly következménye.

Kiderült, milyen következményekkel járt Aleix Espargaró nagy bukása (videó)

Viszont Espargaró a sprint során – annak az utolsó körében – is meglátogatta a kavicságyat, konkrétan az utolsó előtti kanyart szegélyezőt. Azt a bukást pedig sajnos már nem úszta meg sérülés nélkül. Az idei szezon végén visszavonuló motoros szerencsére a saját lábán távozott az eset helyszínéről, de már akkor is láthatóan fájlalta a kezét. Az Aprilia helyzetét tovább nehezítette, hogy korábban a tesztpilótájuk, Lorenzo Savadori is bukott. A fordulóban szabadkártyával elinduló Savadori a sprint ötödik körében a 8-as kanyarban került a földre.

Kettejüket így egymás után vizsgálta meg előbb a noalei gyártó saját, majd a pálya orvosi csapata. Aztán az Aprilia később már arról számolt be, hogy mindkét pilótát átszállították az asseni kórházba, hogy „további vizsgálatokon vegyenek részt”. Ezek eredménye pedig sajnos mindkettőjük esetében aggodalomra ad okot.

„Espargaró jobb kezéről röntgenfelvétel készült, amely egy egyszerű törést mutatott ki az 5-ös számú kézközépcsontnál, és ezt aztán a CT-vizsgálat is megerősítette. Holnap a bemelegítés előtt orvosi vizsgálaton fog átesni” – írták az Aprilia Instagram-oldalán. Tehát az, hogy az állandó mezőny körelnöke rajthoz tud-e állni a főfutamon, csak vasárnap reggel fog kiderülni. Amennyiben alkalmas lesz a versenyzésre, akkor az időmérő eredményének megfelelően az ötödik helyről vághat majd neki a viadalnak.

„Savadori klinikai és műszeres vizsgálatokon esett át, amelyek többszörös törést mutattak ki a gerince ágyéki szakaszának keresztirányú nyúlványainál. Savadori ennek következtében alkalmatlan a főfutamon való részvételre.” Az Aprilia egy pilótája tehát már biztosan kiesett a Holland TT-ről. Ez pedig nagy veszteséget jelent a gyártónak, hiszen Massimo Rivola elmondása szerint az olasz versenyző munkája nagyon fontos nekik.

Az Aprilia vezére nem számított arra, hogy mindkét pilótáját elveszíti, de nem érzi magát elárulva