back to top
2024. július 03. 08:21
KezdőlapMotoGP„A büntetés nem felelt meg a bűnnek” – Rins megsérült, veszélyben a...

„A büntetés nem felelt meg a bűnnek” – Rins megsérült, veszélyben a következő hétvégéje

Álex Rinsnek a csuklója és a lába is megsérült a Holland TT rajtja után történt bukása következtében. A spanyol versenyző hazautazott, ahol a további vizsgálatok alapján eldől, hogy indulhat-e a nyári szünet előtti utolsó hétvégén.

Nem tartott sokáig Álex Rins számára a Holland TT főfutama. A Yamaha pilótája Aleix Espargaró visszalépése miatt a tizenhatodik helyett a tizenötödik helyről rajtolt, ám egyetlen kanyart sem tudott teljesíteni. Az 1-es kanyarban ugyanis megingott alatta a motor, majd látványos highside-ot produkált, amelynek kemény becsapódás lett a vége.

Bár a hatszoros MotoGP-futamgyőztes a saját lábán hagyta el a helyszínt, látszott rajta, hogy nincs teljesen rendben. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, Rinst először az orvosi központba szállították, ahol versenyzésre alkalmatlannak nyilvánították a csuklósérülése miatt, de ennek csak akkor lenne komoly jelentősége, ha még nem ért volna véget a hétvége.

Később kiderült, hogy az előzetes információkkal ellentétben a spanyol motoros jobb csuklója nem tört el, csak nagyon komoly mértékben megzúzódott, a jobb lábfeje viszont eltört. Ennek következtében kétségessé vált, hogy ott lehet-e az ezen a héten esedékes Német Nagydíjon. Annak érdekében, hogy ezt el tudják dönteni, Madridba utazott.

„Álex nagyon balszerencsés volt azzal, hogy az első kanyarban ekkorát bukott, különösen a jó rajt után – nyilatkozta a leintés után Massimo Meregalli, a Yamaha csapatmenedzsere. – A büntetés nem felelt meg a bűnnek. Megsérült a jobb keze és a lába, és vissza fog térni Madridba, hogy konzultáljon az orvosával. Szerencsések vagyunk, hogy nem súlyosabb a sérülés, de valószínűleg így is műteni kell majd. Amint több információval rendelkezünk, további tájékoztatást adunk ki.”

Rins szintén megszólalt az bukás után, és lényegében megerősítette főnöke szavait. „Nagyon kemény balesetem volt a rajtnál – kezdte. – Már úton vagyok Madridba, ahol további orvosi vizsgálatokon veszek részt, hogy kiderítsék a jobb csuklóm és a jobb lábam sérülésének súlyosságát. Remélem, hamarosan friss hírekkel szolgálhatok.”

A Holland TT volt a MotoGP idei szezonjának nyolcadik fordulója, és az első hét hétvége után egyetlen olyan baleset sem történt a királykategóriában, amely futamkihagyással járó sérüléssel végződött volna. Assenben viszont egy napon belül három ilyen bukás is volt, hiszen a sprinten előbb Lorenzo Savadori, majd Aleix Espargaró esett akkorát, hogy a főversenyt ki kellett hagynia.

Martín sem tudta felvenni a versenyt a domináló Bagnaiával, Bastianini óriási felzárkózást mutatott be