back to top
2024. július 03. 11:20
KezdőlapMotoGP„Better Call Álex”, avagy a Gresini szerződést hosszabbított Álex Márquezzel

„Better Call Álex”, avagy a Gresini szerződést hosszabbított Álex Márquezzel

A Gresini két évvel meghosszabbította Álex Márquez szerződését. Mindezt kreatív módon, egy „filmsorozatba” csomagolva jelentették be.

Hivatalossá vált, amit már a korábbi híradásokból egy ideje sejteni lehetett: a Gresini meghosszabbította Álex Márquez szerződését. A felek 2026-ig, az új szabályrendszer végéig írtak alá, vagyis a spanyol versenyző az idei szezon után még legalább két évig az olasz istálló pilótája lesz, és Ducatival fog rajthoz állni.

Mindezt humoros formában, egy rövid videóban jelentették be, amelyben az ismert filmsorozat, a ’Better Call Saul’ címét változtatták meg. „A Gresini Racing Films Nadia Padovanival együttműködésben örömmel jelenti be a ’Better Call Álex’ két új évadát a 2025-ös és 2026-os esztendőre” – hangzik a videóban.

Márquez 2023-ban igazolt a Gresinihez, miután három küszködős évet töltött el a gyári Hondánál, illetve az LCR-nél. Tavaly már a második hétvégéjén megszerezte pályafutása első pole pozícióját a MotoGP-ben, majd szintén Argentínában dobogóra vitte az előző évi Ducatit. Utóbbit Sepangban is megismételte, ahol előtte sprintgyőzelmet aratott, csakúgy, mint Silverstone-ban. Ennek köszönhetően a korábbi éveket bőven felülmúlva 177 ponttal a kilencedik helyen zárt az összetettben.

Az idei szezonra csatlakozott a csapathoz bátyja, Marc Márquez, aki egyelőre sokkal jobban teljesít nála, hiszen még a rosszul sikerült asseni hétvégéjével is több mint kétszer annyi pontot szerzett öccsénél. Álexnek idén egyelőre nincs dobogója, és összesen 62 egységet gyűjtött, amivel a tabella tizedik pozícióját foglalja el.

Hogy a következő két évben ki lesz a csapattársa, azt egyelőre nem tudni, de egy biztos: ebben a tekintetben ismét változás lesz, hiszen Marc Márquez 2025-ben már a gyári Ducatinál fog versenyezni. A legutóbbi pletykák szerint az első számú célpont a KTM-től távozó Jack Miller, aki így visszatérhet a bolognai gyártóhoz.

Újabb darab kerülhet a helyére a pilótapiacon – megvan Álex Márquez új csapattársa a Gresininél?

„Az volt a fő célom, hogy a Gresininél maradjak – nyilatkozta az ifjabbik Márquez, aki a végére szintén tartogatott egy vicces megjegyzést. – Amióta csatlakoztam ehhez az istállóhoz, az volt a célom, hogy folyamatosan a legjobbak közelébe kerüljek, és ezt még nem sikerült megtennem. A szezonkezdet nem úgy sikerült, ahogyan reméltük, de a csapat erős, és tudom, hogy hova juthatunk. Szóval csak szeretném megköszönni Nadiának a bizalmat, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan egy ünnepi ananászos pizzával háláljuk meg neki.”

„Álex a mi növendékünk – ezek már Padovaninak, a Gresini tulajdonosának a szavai. – Amióta két éve csatlakozott, elképesztő a közte és a csapat közötti szinergia, és minden egyes futammal erősödött. Ismerjük a benne rejlő potenciált: már megmutatta, már csak kiegyensúlyozottságra van szüksége. A vele történő hosszabbítás egyértelmű lépés volt számunkra, mert tisztában vagyunk az értékével a pályán és azon kívül is. Az eredmények idén is jönni fognak, ebben teljesen biztos vagyok.”