back to top
2024. július 04. 11:01
KezdőlapMagyarokUtolsó körös előzéssel tért vissza a pontszerzők közé Farkas Kevin

Utolsó körös előzéssel tért vissza a pontszerzők közé Farkas Kevin

A nem túl sikeres mugellói hétvége után ismét pontot szerzett Farkas Kevin a Red Bull Rookies Cupban. Assenben mindkét futamon az utolsó egységért harcolt, és ebből egyszer ő jött ki győztesen a küzdelemből.

A MotoGP mezőnyéhez hasonlóan a Red Bull Rookies Cup versenyzői is Assenben mérkőztek meg egymással. Farkas Kevin az első szabadedzést a huszonkettedik, a másodikat pedig a tizennegyedik helyen zárta. Az időmérőn aztán a tizenkilencedik pozíciót szerezte meg, miután 1:45.947-es idejével bő 2 másodperccel elmaradt a pole pozíciós időtől.

Az első futamon nem rajtolt különösebben jól, de mivel előtte ketten is pórul jártak, maradt a tizenkilencedik helyen. Az elején aztán nagy felzárkózásba kezdett, és egy ponton a tizennegyedik helyen haladt, de aztán beállt a tizenhetedik pozícióra. A 15 körös viadal utolsó harmadát viszont tizenötödikként kezdhette meg, egy négyes boly első tagjaként.

A hajrában oda-vissza előzgették egymást ellenfeleivel, és amikor a futamot megnyerő Brian Uriarte átszelte a célvonalat, a magyar pilóta még a tizenhatodik helyen motorozott. Utána viszont előzött egyet, így ő jött ki győztesen abból a kvartettből, melynek tagjait kevesebb mint 4 tized választotta el egymástól. Ezzel a Le Mans-i forduló óta először iratkozott fel a pontszerzők közé.

A második versenyen jól rajtolt, de az első kanyarban kiszorították, így visszaesett. Utána egészen a tizenötödik helyig visszazárkózott, de annál feljebb már nem volt számára, mivel a többiek már elléptek ettől a csoporttól. A nyolcas bolyban hatalmas csata folyt, végül kevesebb mint 1,2 másodperc választotta el őket. A 17 éves motoros ezen belül ötödikként, vagyis összességében tizenkilencedikként ért célba.

Farkas a második futamot kifejezetten csalódottan értékelte, de optimistán tekint a jövőre. Eddig 5 pontjához további 1-et tett hozzá, amivel a tabella huszonegyedik helyét foglalja el. A Red Bull Rookies Cup mezőnye legközelebb Spielbergben, a gyorsaságimotoros-világbajnokság augusztus 16-a és 18-a között esedékes Osztrák Nagydíjának betétsorozataként.