back to top
2024. július 07. 01:27
KezdőlapMotoGPAz Apriliánál abban bíznak, hogy Espargaró „csodával határos módon” felépül a Német...

Az Apriliánál abban bíznak, hogy Espargaró „csodával határos módon” felépül a Német Nagydíj előtt

Aleix Espargaró a Holland TT sprintjén szenvedett el egy nagy bukást, amelyben eltört az egyik kézközépcsontja. Az Apriliánál abban bíznak, hogy a rutinos versenyzőjük felépül ebből a sérülésből a Német Nagydíjig.

Az előző hétvégén Assenben vendégeskedett a MotoGP mezőnye, de ebben Aleix Espargarónak nem volt sok köszönet. Az idei szezon végén visszavonuló pilóta először a pénteki edzésen esett nagyot, de akkor azt még megúszta komolyabb következmények nélkül. Viszont aztán a sprint utolsó körében is földre került, és sajnos akkor már nem sértetlenül távozott az eset helyszínéről.

Az Aprilia szombat este hozta nyilvánosságra, hogy a spanyol pilótának eltört az 5-ös számú kézközépcsontja. Emiatt aztán kihagyta a vasárnapi főfutamot, hogy a felépülésére tudjon koncentrálni. Ugyan az orvos nem tiltotta meg neki, hogy motorra üljön, de ő a csapatával egyetértésben úgy látta, annak nem lenne értelme.

A kézközépcsonttörés nem egy kimondottan súlyos sérülés – ahogy ezt Fabio Quartararo is bizonygatta Daniel Ricciardónak –, de ennek ellenére most ez esetben nagy érvágást jelenthet a noaleieknek. Az előttünk álló hétvégén tartják ugyanis a Német Nagydíjat, amelyen így kérdésessé vált Espargaró részvétele.

A Quartararóval barátságot ápoló Forma–1-es pilóta szerint „más fából faragták” a MotoGP-versenyzőket

Ráadásul a Sachsenringen az Aprilia tesztpilótája, Lorenzo Savadori sem tud majd beugrani a helyére, mivel ő is megsérült a Holland TT során. Savadori szabadkártyával állt rajthoz Assenben, de ő is bukott a sprinten, és ennek következtében sajnos többszörös törés keletkezett a gerince ágyéki szakaszának keresztirányú nyúlványainál. Az olasz versenyző az Instagram-oldalán azóta már szerencsére jelezte, hogy „ elég jól van”, de rá azért hosszabb kihagyás vár, mint Espargaróra.

„Most már csak abban kell reménykednünk, hogy Aleix csodával határos módon felépül a Német Nagydíj előtt, illetve, hogy Lorenzo tovább tudja majd fejleszteni a motort. Remélem, hogy hamarosan mindkettőjüket újra a pályán láthatjuk” – mondta Massimo Rivola, az Aprilia versenyrészlegének vezérigazgatója.

Espargaró pedig mindent megtesz azért, hogy a hétvégén újra csatába indulhasson az RS-GP-vel. Ennek érdekében még úgynevezett mágnesterápiának is aláveti magát, amely egy szakportál szerint „világszerte ismert és elismert kiegészítő egészségügyi kezelés, amelyet többek között mozgásszervi panaszokra, gyulladásokra és fájdalom csökkentésére használnak”. Ez a 34 éves motoros Instagram-oldalára feltöltött képekből és videókból derült ki. Ezek szerint a granollersi pilóta andorrai otthonában tartózkodik felesége és gyermekei társaságában, és egyik kedvenc időtöltésének hódol: nézi a Tour de France-ot.