back to top
2024. július 07. 01:15
KezdőlapMotoGPBagnaia úgy látja, Martín vezetési stílusa tökéletesen illik az Apriliához, de idén...

Bagnaia úgy látja, Martín vezetési stílusa tökéletesen illik az Apriliához, de idén azért erősebb lesz

Francesco Bagnaia úgy gondolja, hogy Jorge Martínnak feküdni fog az Aprilia motorja. A címvédő szerint még soha nem volt olyan magas a színvonal a MotoGP-ben, mint most.

Sokáig mindenki azt hihette, hogy a Ducati gyári alakulata jövőre a Francesco Bagnaia – Jorge Martín párossal fog felállni. Ez a duó mindenképpen pikáns lett volna, hiszen tavaly ez a két versenyző az utolsó futamig tartó küzdelmet vívott a bajnoki címért. Végül azonban nem Martín, hanem Marc Márquez lesz majd a 2023-as MotoGP-szezon trófeáját hazavivő Bagnaia csapattársa.

Martín – aki mindenképpen egy gyári alakulatnál akart versenyezni – emiatt az Apriliánál folytatja a pályafutását. A nagy riválisa pedig úgy gondolja, hogy ezzel nem fog annyira rosszul járni, amennyire sokan hiszik. „Szerintem Jorge egy nagyon erős versenyző. A sebessége és a fékezése is csodálatos – mondta Bagnaia a TNT Sportsnak. – A következő szezonban, az Apriliával is jó lesz, mert a vezetési stílusa tökéletesen illik az Aprilia motorjához. De úgy gondolom, hogy azért ebben a szezonban még erősebb lesz [mint jövőre].”

Martín odaszúrt a Ducatinak: Olyan helyre megyek, ahol tényleg akarnak engem

Azt talán senki sem kérdőjelezi meg, hogy jelenleg nagyon magas a színvonal a MotoGP-ben, főleg, ha az élmezőnyt figyeljük. Az eddigi futamok alapján azt állapíthatjuk meg, hogy idén legalább hárman esélyesek a bajnoki cím megszerzésére, hiszen a listavezető Martín és az elmúlt időszakban rá egyre jobban felzárkózó Bagnaia mellett Márquezt sem szabad elfelejteni. A címvédő szerint a mostani állapotokat történelmi távlatokban is lehet értelmezni, és arra számít, hogy még keményebb lesz a küzdelem az idény második felében.

„Úgy gondolom, hogy a jelenlegi a legmagasabb színvonal, amelyet valaha elértünk ebben a bajnokságban – jegyezte meg Bagnaia. – Hihetetlen, hogy mennyire gyorsak vagyunk az összes pályán. Minden pályán körülbelül hat-hét tizedmásodperccel gyorsabbak vagyunk [mint tavaly]. Fantasztikus most a verseny, egyszerűen imádom. Martín remek formában van, és Marc szintén nagyon jó munkát végez. És majd megláthatjuk, hogy [Pedro] Acosta, [Maverick] Viñales, és sok más versenyző, aki mostanra már aláírta a jövő évi szerződését, a szezon második felében sokkal szabadabb lesz, és még jobban a vezetésre tud majd összpontosítani.”

Így áll a MotoGP-tabella a Holland TT után