vasárnap, július 14, 2024
KezdőlapMotoGPBagnaia úgy látja, Martín vezetési stílusa tökéletesen illik az Apriliához, de idén...

Bagnaia úgy látja, Martín vezetési stílusa tökéletesen illik az Apriliához, de idén azért erősebb lesz

- Hirdetés -

Francesco Bagnaia úgy gondolja, hogy Jorge Martínnak feküdni fog az Aprilia motorja. A címvédő szerint még soha nem volt olyan magas a színvonal a MotoGP-ben, mint most.

Sokáig mindenki azt hihette, hogy a Ducati gyári alakulata jövőre a Francesco Bagnaia – Jorge Martín párossal fog felállni. Ez a duó mindenképpen pikáns lett volna, hiszen tavaly ez a két versenyző az utolsó futamig tartó küzdelmet vívott a bajnoki címért. Végül azonban nem Martín, hanem Marc Márquez lesz majd a 2023-as MotoGP-szezon trófeáját hazavivő Bagnaia csapattársa.

Martín – aki mindenképpen egy gyári alakulatnál akart versenyezni – emiatt az Apriliánál folytatja a pályafutását. A nagy riválisa pedig úgy gondolja, hogy ezzel nem fog annyira rosszul járni, amennyire sokan hiszik. „Szerintem Jorge egy nagyon erős versenyző. A sebessége és a fékezése is csodálatos – mondta Bagnaia a TNT Sportsnak. – A következő szezonban, az Apriliával is jó lesz, mert a vezetési stílusa tökéletesen illik az Aprilia motorjához. De úgy gondolom, hogy azért ebben a szezonban még erősebb lesz [mint jövőre].”

Martín odaszúrt a Ducatinak: Olyan helyre megyek, ahol tényleg akarnak engem

- Advertisement -

Azt talán senki sem kérdőjelezi meg, hogy jelenleg nagyon magas a színvonal a MotoGP-ben, főleg, ha az élmezőnyt figyeljük. Az eddigi futamok alapján azt állapíthatjuk meg, hogy idén legalább hárman esélyesek a bajnoki cím megszerzésére, hiszen a listavezető Martín és az elmúlt időszakban rá egyre jobban felzárkózó Bagnaia mellett Márquezt sem szabad elfelejteni. A címvédő szerint a mostani állapotokat történelmi távlatokban is lehet értelmezni, és arra számít, hogy még keményebb lesz a küzdelem az idény második felében.

„Úgy gondolom, hogy a jelenlegi a legmagasabb színvonal, amelyet valaha elértünk ebben a bajnokságban – jegyezte meg Bagnaia. – Hihetetlen, hogy mennyire gyorsak vagyunk az összes pályán. Minden pályán körülbelül hat-hét tizedmásodperccel gyorsabbak vagyunk [mint tavaly]. Fantasztikus most a verseny, egyszerűen imádom. Martín remek formában van, és Marc szintén nagyon jó munkát végez. És majd megláthatjuk, hogy [Pedro] Acosta, [Maverick] Viñales, és sok más versenyző, aki mostanra már aláírta a jövő évi szerződését, a szezon második felében sokkal szabadabb lesz, és még jobban a vezetésre tud majd összpontosítani.”

Így áll a MotoGP-tabella a Holland TT után