back to top
2024. július 07. 04:10
KezdőlapMotoGPHa ez blöff volt, nem jött össze: Razgatlıoğlu menedzsere máris visszakozott a...

Ha ez blöff volt, nem jött össze: Razgatlıoğlu menedzsere máris visszakozott a MotoGP kapcsán

Kenan Sofuoğlu lényegében visszavonta korábbi állítását, és határozottan kijelentette, hogy ügyfele, Toprak Razgatlıoğlu ki fogja tölteni a szerződését a BMW-vel, vagyis 2025-ben is a Superbike-világbajnokság mezőnyében fog versenyezni. Hosszabb távon viszont továbbra is a MotoGP a cél.

Szűk két héttel ezelőtt Kenan Sofuoğlu kisebb bombát dobott rá az átigazolási piacra. Toprak Razgatlıoğlu menedzsere ugyanis kijelentette, hogy ügyfele jövőre a MotoGP-ben akar versenyezni, és ezt már a BMW-vel is közölték. Mindezt annak tudatában, hogy tavaly két évre írtak alá a német gyártóhoz, vagyis a szerződésük 2025-ig szól.

Érik a szenzáció? – menedzsere szerint Razgatlıoğlu elhagyná a Superbike-vb-t a MotoGP-ért

Amellett, hogy ehhez a lépéshez fel kellene bontaniuk a megállapodást, az a kérdés is felmerült, hogy a 27 éves versenyző melyik csapatnál köthet ki. Korábbi pletykák szerint a Honda megkörnyékezte őt, de más istállóknál is szóba került a neve. Paolo Campinotinak, a Pramac tulajdonosának meg is kellett cáfolnia, hogy leigazolják a török pilótát. Sofuoğlu azonban most visszavonulót fújt.

Razgatlıoğlu valóban kaphatott ajánlatot a MotoGP-ből

„Láttam, hogy a MotoGP-világbajnokság néhány szatellitcsapata is beszél Toprakról – nyilatkozta ezúttal is a SPEEDWEEK.com-nak. – Mi viszont egyetlen szatellitistállóval sem vettük fel a kapcsolatot. Néhány gyári csapat mutatott érdeklődést Toprak iránt a 2025-ös szezonra. Ha van rá esély, szeretnék Toprakot. Nekünk azonban kétéves szerződésünk van a BMW-vel. Toprak és én egyetértünk abban, hogy csak akkor megyünk a MotoGP-be, ha a BMW beleegyezik. Nem akarjuk felbontani a szerződésünket. Nem akarunk csatározásokba bonyolódni, szeretjük a BMW-t, és már eddig is nagy sikereket értünk el közösen. Boldogok vagyunk, és szeretnénk még sokáig folytatni ezt a kapcsolatot.”

Márpedig a kommunikációja alapján a BMW nagyon is számol Razgatlıoğluval 2025-re, hiszen nemrég egy közleményben tudatták, hogy semmilyen spekulációról nem akarnak hallani. Ezek alapján könnyen lehet, hogy az egyszeres Superbike-világbajnok szerződése nem tartalmaz kilépési záradékot, ami a gyártó szempontjából érthető, hiszen jelenleg ő az aranytojást tojó tyúkjuk, Sofuoğlu, illetve a menedzsment részéről viszont hiba, már ha tényleg így van.

„Már számos tervünk van 2025-re, és mindent Toprak köré építünk, hogy boldog legyen – folytatta a menedzser. – Nem lenne jó lemondani erről. Ezért Toprak és én azt a döntést hoztuk, hogy száz százalék, hogy a következő idényben a Superbike-világbajnokságban maradunk. Ez most már egyértelmű. Toprak természetesen szeretne a MotoGP-be menni, de erre csak 2026-ban lesz lehetősége. Még egy gyártóval sem zártuk le rosszul a kapcsolatunkat. A Kawasakival van egy közös múltunk, amely jól végződött. Ugyanez vonatkozik a Yamahára is, és a BMW-nél is ez lesz a helyzet. A MotoGP csapatai érdeklődnek Toprak iránt 2026-ra vonatkozóan. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok az idei és a következő szezonban, aztán beszélünk a jövőről. Addig is folytatjuk az utunkat a BMW-vel.”

Úgy tűnik tehát, hogy azok a rajongók, akik jövőre a MotoGP-ben szeretnék látni Razgatlıoğlut, csupán két hétig reménykedhettek. Hogy Sofuoğlu lépése mögött milyen valódi szándék húzódott, azt csak ők tudhatják, mindenesetre így meglehetősen furcsán jött ki a dolog. Talán blöffölt, legalábbis olyan értelemben, hogy elhitesse a BMW-vel, hogy van ütőkártya a kezükben, de aztán kiderült, hogy nincs? Lehetséges, és most már csak abban bízhatunk, hogy egy nap megtudjuk a választ.

A Pramac tulajdonosa állítja, „száz százalék, hogy nem” Razgatlıoğlu fogja megkapni az egyik Yamahájukat