back to top
2024. július 07. 01:50
KezdőlapMotoGPRossi szerint Marc Márquez személyében „egy nagyon kellemetlen” csapattársa lesz Bagnaiának

Rossi szerint Marc Márquez személyében „egy nagyon kellemetlen” csapattársa lesz Bagnaiának

Valentino Rossi megszólalt Marc Márqueznek a Ducati gyári csapatához való átigazolásáról. A Doktor emellett az autóversenyzői karrierjével kapcsolatos fejleményekre is kitért.

Azt már korábban is lehetett sejteni, hogy az idei MotoGP-szezon nagy felfordulást hozhat a pilótapiacon. Viszont az még így is szinte mindenkit meglepett, hogy Jorge Martín helyett végül Marc Márquez került a Ducati gyári istállójához. A nyolcszoros világbajnok így jövőre az előző két idény trófeáját begyűjtő Francesco Bagnaia csapattársa lesz. A Pecco becenéven közismert motoros többekhez hasonlóan a Valentino Rossi nevével fémjelzett VR46 Akadémia „terméke”. A Doktor pedig nemrég megszólalt a protezsáltja körül kialakult új helyzetről.

A legjobb vagy a legrosszabb döntés – a Ducati mindkét véleményt megkapta Marc Márquez miatt

„Marc érkezése [a Ducati gyári csapatához] mindenkinek nagy meglepetést jelentett: nekem, Peccónak, de mindenekelőtt Martínnak – idézi a GPOne.com Rossit. – Peccónak ez biztosan kemény lesz, mivel egy nagyon kellemetlen csapattársat kap maga mellé. Viszont szerintem neki mindene megvan, amire szüksége van ahhoz, hogy lépést tudjon tartani [Márquezzel]. Tudom, hogy újságírói szempontból ez egy érdekes téma, de Peccónak nincs szüksége arra, hogy Márquez legyen a csapattársa ahhoz, hogy megmutassa, ő a legerősebb. Egy olyan pilótának, aki már három világbajnoki címet szerzett, ráadásul kettőt egymás után a MotoGP-ben egy Ducatival, annak nincs szüksége ilyesmire.”

Valentino Rossi a MotoGP-ből történő 2021-es visszavonulása után sem távolodott el nagyon a versenypályáktól. Viszont napjainkban már nem kettő, hanem négy keréken méri össze magát a világ legjobbjaival. Idén több sorozatban is részt vesz a WRT egyik BMW M4 GT3-as autójával, amelyek közül a legnevesebb az Endurance Világbajnokság (WEC). Egyébként pont nemrég rendezték meg ennek a szériának a legfontosabb futamát, a Le Mans-i 24 órás versenyt, de azt a 46-os egység nem tudta befejezni.

Viszont a WEC-ben a legtöbb figyelem nem a GT kategóriára, hanem az úgynevezett hiperautókra irányul. A WRT pedig ebben a géposztályban is érdekelt, mivel ők versenyeztetik a BMW gépeit. Így pedig időről időre felmerül annak a lehetősége, hogy Rossit beültethetik az egyik M Hybrid V8-ba, ami pedig neki sem lenne ellenére. „Persze szeretnék egy hiperautóval versenyezni, itt minden pilótának ez az álma, akárcsak ott [a gyorsaságimotoros-világbajnokságon] a MotoGP-be való bekerülés. A terv az, hogy az év végén kipróbálunk [egy hiperautót], aztán pedig majd meglátjuk. Annyi biztos, hogy 2025-ben továbbra is egy GT-autóval fogok versenyezni” – szögezte le.

Rossi szerint a MotoGP sokkal egyszerűbb, mint az autós hosszútávú-világbajnokság