back to top
2024. szeptember 08. 01:45
KezdőlapMotoGPMarc Márquez nem aggódik az ujjtörése miatt, de egyvalami zavarja az esése...

Marc Márquez nem aggódik az ujjtörése miatt, de egyvalami zavarja az esése után

Marc Márquez kijelentette, a bordazúzódása jobban zavarja, mint a bal mutatóujjában keletkezett törés a pénteki edzésen történt bukása után. Öccse, Álex az első két sor egyikét célozta meg.

Felemásan alakult a Német Nagydíj edzése a Gresini versenyzőinek. Marc Márquez ugyan biztató tempót produkált, és bár a hatalmas highside-ja után még visszaült a motorra, és javított is, de a hajrát már a garázsból nézte végig, és összesen tizenketten megelőzték. Köztük öccse, Álex Márquez is, aki a negyedik pozícióban jutott tovább a Q2-be.

Viñales körrekorddal zárt az élen a roncsderbit hozó edzésen, Marc Márquez nem jutott tovább

A nyolcszoros világbajnok azután, hogy ideiglenesen az élre állt, meglátogatta az orvosi központot, ahol bordazúzódást állapítottak meg nála. A leintés után aztán még egyszer megröntgenezték, és kiderült, hogy eltört a bal mutatóujjának első ujjperce. A kettő közül előbbi jobban zavarja a 31 éves motorost, aki kénytelen a Q1-ben kezdeni az időmérőt.

„Jól éreztem magam a motoron, de nyilvánvaló, hogy a délutáni bukás nagy hatással volt erre az első napra itt, a Sachsenringen – nyilatkozta a spanyol versenyző az edzés leintése után. – Az ujjtörésem miatt nem aggódom, a mellkasom zúzódása zavar a legjobban, az biztos, és ez meggátolt abban, hogy folytassam az edzést.”

Marc Márquez mégsem úszta meg, az újabb vizsgálat törést állapított meg

Az orvosok versenyzésre alkalmasnak nyilvánították, de az idősebbik Márquez arra tett utalást, hogy ennek ellenére sem biztos a folytatás. „Most pihenni kell, szombat reggel pedig meglátjuk, milyen a fizikai állapotom” – jelentette ki. Azonban a Gresini a második szabadedzés előtt közzétett az X-en egy bejegyzést, miszerint pilótájuk pályára fog menni, hogy felmérje az állapotát, és ez így is történt.

Bátyjával és számos más versenyzővel ellentétben a nemrég szerződést hosszabbító Álex Márquez megúszta bukás nélkül a napot. Az edzésen többször is ő állt az élen, végül csak a körrekordot motorozó Maverick Viñalestől maradt el jelentősen, Jorge Martínhoz és Miguel Oliveirához képest 1 tizeden belül volt. A 28 esztendős motoros elárulta, mi lesz a célja az időmérőn.

„Better Call Álex”, avagy a Gresini szerződést hosszabbított Álex Márquezzel

„Ez egy pozitív nap volt, még ha a szél és a körülmények nem is segítettek – kezdte. – Különböző beállításokat próbáltunk ki, és találtunk néhány érdekes megoldást. A sok módosítás ellenére nem veszítettük el az érzetet, Assenhez képest javultunk, szombaton pedig azért harcolhatunk, hogy az első két sorban legyen helyünk. A versenytempót illetően még van min dolgoznunk, de jó irányba haladunk.”