back to top
2024. október 05. 14:28
KezdőlapMotoGPMegbüntették a Marc Márquez körét tönkretevő Bradlt, de nem sokat veszít vele

Megbüntették a Marc Márquez körét tönkretevő Bradlt, de nem sokat veszít vele

Háromhelyes rajtbüntetést kapott Stefan Bradl, miután a Német Nagydíj időmérőjének első szakaszában tönkretette Marc Márquez körét. Ezzel azonban valójában mindössze egyetlen pozíciót veszít, ráadásul csak a főfutamon, és adott esetben nem is fogja továbbvinni.

Drámaian alakult a Q1 hajrája a Német Nagydíj időmérőjén a MotoGP-ben. Marc Márqueznek mindössze egy köre volt, hogy kiharcolja a továbbjutást, miután visszatért a pályára, ám próbálkozásának érdemi része nem tartott sokáig. Stefan Bradl ugyanis az ideális íven rendkívül lassan haladva túl későn tért ki egykori csapattársa elől.

Martín pályacsúccsal verte meg a Trackhouse párosát, Marc Márquezzel csúnyán kiszúrtak az időmérőn

A nyolcszoros világbajnok ennek következtében nem jutott be a Q2-be, és a tizenharmadik helyről kell megkezdenie mind a sprintet, mind a főversenyt. Bradl aztán nyilvánvalóan észlelte, hogy mit okozott, és elnézést kért Márqueztől, aki persze jelezte neki, hogy ezzel már nem nagyon tud mit kezdeni, majd elvégezte a próbarajtját.

Az borítékolható volt, hogy Bradlt meg fogják büntetni, és ez meg is történt. A sportfelügyelők három hellyel hátrasorolták a Honda tesztpilótáját, ám ez nem fog sokat változtatni a helyzeten. Egyrészt azért, mert a szankció szokás szerint csak a főversenyre vonatkozik, másrészt pedig a 34 esztendős motoros valójában csupán egy helyet veszít, hiszen csak az Álex Rinst helyettesítő Remy Gardnert tudta megverni.

Ráadásul úgy tűnik, hogy a sportfelügyelők nem tanultak a tavaly történtekből, leginkább pont Márquez év eleji példájából, és ha Bradl valamiért mégsem tud rajthoz állni vasárnap, akkor nem kell továbbvinnie a következő hétvégéjére a büntetést. Simon Patterson, a The-Race.com újságírója ugyanis saját X-oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a szövegezés kifejezetten a mostani viadalra utal.