back to top
2024. szeptember 08. 01:29
KezdőlapMotoGPBinder szerint az élmezőny tagjai „egy másik ligában játszottak” a Német Nagydíjon

Binder szerint az élmezőny tagjai „egy másik ligában játszottak” a Német Nagydíjon

Brad Binder és Pedro Acosta is nyilatkozott a Német Nagydíj főfutamáról. A KTM gyári csapatának pilótája leginkább annak örült, hogy képesek voltak előrelépni a forduló során.

A szezon első felének végére valamelyest csökkenni látszott a KTM lendülete. Az idény elején az osztrák gyártó pilótái közül leginkább az újonc Pedro Acosta tűnt ki, de néhányszor Brad Binder is megvillant. Az előző hétvégén rendezték meg a Német Nagydíjat, amely felemásan sikerült Bindernek, a tizenegyedik helyről indulva a sprinten nyolcadik, a főfutamon pedig kilencedik lett. A dél-afrikai pilóta leginkább annak örült, hogy képesek voltak jó irányba elindulni a motorral a forduló során.

A nap, amikor kiderült, hogyan fér meg egymás mellett a tudomány és az ösztönösség

„A vasárnapi futamra, és különösen a bemelegítésre jelentős változtatásokat eszközöltünk a motoron – jegyezte meg Binder. – A [főfutamon] a motor sokkal jobb volt, kezelni is sokkal könnyebb volt. Egy nagy lépést sikerült megtennünk vasárnapra, amely jobb kanyarodást eredményezett, és a motor kissé jobban is állt meg. De az egyértelmű, hogy ezenfelül ki kell még találnunk valamit, mert az előttünk végző srácok egy másik ligában játszottak.”

„Ugyanaz történt, mint az előző néhány versenyen – mondta. – Ennél jobb tempót kell találnunk, hogy együtt tudjunk menni az előttünk lévőkkel. Azt hiszem, értékes információkat szereztünk a hétvégén, hiszen radikális változtatásokat hajtottunk végre, hogy rá tudjunk jönni, melyik irányba kell elindulnunk ahhoz, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt egy teljes futamon keresztül. Amúgy a főfutamon minden átlagosan sikerült, de aztán az utolsó körben a vízesésnél lefelé haladva elveszítettem az elejét, és így eldobtam két helyet. Ez nem volt ideális, de inkább veszítek két pozíciót, minthogy úgy menjek el a nyári szünetre, hogy megverve érzem magam.”

Acosta volt az egyik, aki profitált márkatársa, Binder hibájából. A mazarróni cápa így a sprinten elszenvedett bukása után a hetedik helyen tudta befejezni a vasárnapi versenyt. „Ez [a főfutam] összességében egy elég kemény verseny volt, egy problémás hétvége lezárásaként. De valahogy még ezekkel a küzdelmekkel együtt is jó volt – tette hozzá Acosta. – Jövő héten Ausztriába megyek a gyárba, és akkor majd a többiekkel együtt tudunk dolgozni a problémák megoldásán. De azért általában elégedettek vagyunk a szezon első felével. Körről körre haladunk előre, de még mindig hosszú út áll előttünk!”

A KTM két tesztpilótája, Dani Pedrosa és Pol Espargaró ezen a héten a Red Bull Ringen fog körözni az RC16-tal. Acosta pedig megfigyelőként fogja segíteni a munkájukat, majd a mattighofeni gyárba is ellátogat.

Acosta „megbuktatta” saját magát, komoly kirándulásra készül a KTM visszaesése után