back to top
2024. szeptember 08. 01:27
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu először reagált a MotoGP-vel kapcsolatos pletykákra: Beszélgetünk néhány csapattal

Razgatlıoğlu először reagált a MotoGP-vel kapcsolatos pletykákra: Beszélgetünk néhány csapattal

Toprak Razgatlıoğlu kijelentette, ugyan kapcsolatban állnak néhány MotoGP-csapattal, de 2025-ben továbbra is a BMW-nél, a Superbike-világbajnokság mezőnyében fog versenyezni. A török versenyző azt is elmondta, milyen állapotban van a sérülése után.

Négy hét telt el a Superbike-vb misanói és doningtoni fordulója között, és ebben az időszakban egyértelműen Toprak Razgatlıoğlu jövője volt a legfelkapottabb téma. A 27 éves versenyzőről menedzsere, Kenan Sofuoğlu kijelentette, hogy jövőre a MotoGP-ben akar versenyezni, és ezt már a BMW-vel is közölték, illetve hozzátette, bizonyos csapatok érdeklődnek iránta.

Érik a szenzáció? – menedzsere szerint Razgatlıoğlu elhagyná a Superbike-vb-t a MotoGP-ért

Azonban nem telt el sok idő, hogy az ötszörös Supersport-világbajnok visszatáncoljon, és leszögezze, ügyfele egészen biztosan kitölti a 2025-ig szóló szerződését a német márkával, természetesen a Superbike-vb mezőnyében. A mostani hétvége előtti sajtónapon pedig Razgatlıoğlunak is volt lehetősége reagálni, aki megerősítette mindezt.

Razgatlıoğlu valóban kaphatott ajánlatot a MotoGP-ből

„Misano után sok hírt láttam a MotoGP-ről – nyilatkozta. – Beszélgetünk néhány MotoGP-csapattal, de az emberek nem értik meg, hogy ha a BMW azt mondja, hogy »Toprak, jövőre van lehetőséged a MotoGP-be menni«, [csak] akkor mondjuk azt, hogy lehetséges. Még van egy évem hátra a BMW-vel. Ha nem mondják ezt, akkor maradok a BMW-nél, mert nagyon boldog vagyok. Egy év van hátra a szerződésemből, és 2025-ig itt maradok. 2026-ot illetően majd meglátjuk, mert még mindig kapcsolatban állunk istállókkal. Az idei év fontosabb, nem a MotoGP-re koncentrálok.”

Ha ez blöff volt, nem jött össze: Razgatlıoğlu menedzsere máris visszakozott a MotoGP kapcsán

Korábban az is eldőlt, hogy Razgatlıoğlu csapattársa jövőre is Michael van der Mark lesz, akivel a BMW szerződést hosszabbított. „Mickey-vel nagyon boldog vagyok, ő egy jó srác – fogalmazott a török pilóta. – A nagy sérülések után egyre jobbá válik. Keményen nyomja, különösen a tesztelés során. Köszönöm a segítségét, mert mindig kipróbálja az új alkatrészeket.”

Razgatlıoğlu négy forduló után 21 pontos előnnyel rendelkezik a tabella második helyén álló Nicolò Bulegával szemben. Azonban helyzetét nehezíti, hogy július elején edzés közben balesetet szenvedett, és megsérült a lába. Szerencsére kiderült, hogy a törést megúszta, és úgy véli, a versenyzésben nem fogja különösebben hátráltatni a fájdalom.

„Jobban érzem magam – szögezte le. – Nagyon szerencsés vagyok, és örülök, hogy semmi nem tört el. Kicsi fájdalmat érzek, de amikor elkezdek motorozni, nem hiszem, hogy érezni fogom. Amikor melegebb lesz, jobban érzem majd. [Jól] mozog a lábam, könnyű a járás. Néhány területen nem könnyű a mozgás, de erre a hétvégére elég lesz. Amikor elestem, nagy fájdalmat éreztem a lábamban, és azonnal kivizsgáltattam, mert meg kellett tudnom, hogy eltört-e vagy sem. Normálisan érzem magam. Nem száz, de kilencvenkilenc százalékosan. A mesterhármas a célom. Ez a pálya a kedvencem, de a BMW-vel most vagyok itt először. Szeretem ezt a pályát, és a motorom minden hétvégén egyre jobb lesz.”

Razgatlıoğlu folytatja a remeklést a Superbike-világbajnokság bölcsőjében? – hétvégi menetrend