back to top
2024. szeptember 08. 01:34
KezdőlapSuperbikeEllenfelei dicsérték Razgatlıoğlut, kettejük szerint egyenesen legyőzhetetlen a Donington Parkban

Ellenfelei dicsérték Razgatlıoğlut, kettejük szerint egyenesen legyőzhetetlen a Donington Parkban

Toprak Razgatlıoğlu dominálta a Superbike-világbajnokság doningtoni fordulójának szombati napját. Alex Lowes, Álvaro Bautista, Nicolò Bulega és Jonathan Rea is dicsérte a török pilótát.

A mostani hétvégén a Donington Parkban vendégeskedik a Superbike-világbajnokság mezőnye. A forduló szombati napját elég egyértelműen Toprak Razgatlıoğlu határozta meg. A török pilóta ugyanis megnyerte mind a Superpole-t, mind az első futamot, ráadásul mindkettő során hatalmas fölényben volt a vetélytársaihoz képest.

Razgatlıoğlu folytatja a remeklést a Superbike-világbajnokság bölcsőjében? – hétvégi menetrend

Ezt a legyőzött ellenfelei sem hagyhatták szó nélkül. Az ötödik hellyel az idei legjobb eredményét megismétlő Jonathan Rea úgy látta, hogy „Toprak már megint más szinten volt”. A viadalt másodikként záró Alex Lowes szerint pedig már korábban is csak a motorján múlt, hogy nem tudott még többet elérni.

„Már a Kawasakival is erős volt, pedig az csak egy szatellitmotor volt. Később aztán világbajnok lett a Yamahával, pedig a Yamaha nem elég gyors. Ha Toprak [motorjának] meglett volna a szükséges teljesítménye, ahogy most a BMW-nél megvan, akkor még könnyebben tudott volna nagy sikereket elérni. Ez [az idei eredménysora] olyan a Yamahának, mint egy ütés – kezdte Lowes, majd áttért a jelenlegi versenyhétvégére. – Ha megnézzük Toprakot, úgy tűnik, hogy neki minden könnyű, és a BMW is nagyszerű munkát végez. Jelenleg legyőzhetetlenek [a Donington Parkban], én realista vagyok.”

Razgatlıoğlu zseniálisan reagált büntetésére, majd elismerte, hogy „senki nem élvezi ezt a fölényt

Álvaro Bautista a tizenegyedik helyről rajtolva lett harmadik, de még így sem felejtett el megemlékezni Razgatlıoğlu bemutatójáról. „Nagyon jó formában van – mondta a bajnoki éllovasról Bautista. – Ha a tévében nézed, azt láthatod, hogy bármit meg tud csinálni, amit csak akar. Pontosan tudom, jelenleg hogyan érzi magát a motoron, hiszen tavaly én is így éreztem magam. Ahhoz, hogy utolérjem, először is meg kell találnom a tavalyi érzéseimet, majd még javulnunk is kell. Jelenleg nem szabad arra gondolnunk, hogy harcoljunk vele – hülyeség lenne, mivel ő most hihetetlenül erős.”

„Mindig is tudtam, hogy versenyképes lesz, miután átül BMW-re – tette hozzá a címvédő. – Bár azt nem hittem volna, hogy ilyen magas szintre kerül. Bár azért arra számítottam, hogy már az első évében [amelyben a BMW-vel versenyez] a bajnoki címért fog harcolni. Egyébként „az ennyire erős teljesítmény jót tesz a sorozatnak, mert megmutatja, hogy mennyire magas a színvonal.”

Bautista: Szembe kell néznem a valósággal, nem tudom ugyanúgy vezetni a motort, mint tavaly

Az pedig könnyen megtörténhet, hogy vasárnap is hasonlóan domináns teljesítményt mutat majd be a török pilóta. Legalábbis a szombati futamot a negyedik helyen záró Nicolò Bulega szerint. A Ducati újonca ugyanis így válaszolt, amikor a második versenynapról kérdezték: „Toprakot itt lehetetlen legyőzni”.