back to top
2024. szeptember 08. 01:32
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu megint megcsinálta a tökéletes hétvégét, sorozatban a hetedik futamát nyerte

Razgatlıoğlu megint megcsinálta a tökéletes hétvégét, sorozatban a hetedik futamát nyerte

Toprak Razgatlıoğlu újabb tökéletes hétvégét írhatott fel magának, hiszen megnyerte a második doningtoni futamot is. A második helyre Nicolò Bulega, a harmadik pedig Alex Lowes jött be.

A Toprak Razgatlıoğlu által megnyert Superpole verseny után a második futammal folytatódott a Superbike-világbajnokság doningtoni fordulója. Az első sorból a török pilóta mellett Nicolò Bulega és Jonathan Rea vághatott neki a 23 körös viadalnak. Álvaro Bautista elesett a bemelegítő körön, emiatt pedig a rajtrácson hosszasan javítani kellett a kissé megsérült motorját. A szombaton bukó Tarran Mackenzie sajnos ezúttal sem tudott rajthoz állni.

Egyébként Lowes-nak egy fontos mérföldkövet is elhozott ez a viadal, mivel azon ő lett a hatodik pilóta, aki háromszáz alkalommal elrajtolt a Superbike-világbajnokságon. Bautista ekkor a hetedik pozícióban haladt a sérült motorjával, a címvédő Andrea Locatelli hátát nézte. Eközben Adam Norrodin bukott a 8-as kanyarban.

A 3. körben Bautista mellett elment Danilo Petrucci, de a spanyol versenyző pár kanyar alatt visszaszerezte a pozíciót. Razgatlıoğlu a futam első negyedére már több mint két másodperces előnyt épített ki magának Bulegával szemben, aki szintén hasonló időre távolodott el Lowes-tól. Mögötte Redding, Locatelli, Rea, Bautista, Petrucci sorrendben jöttek az üldözők.

A verseny feléhez közeledve Rea mellett előbb Bautista, majd Petrucci is elment. Az olasz duó ezután elkezdett közeledni honfitársukra, Locatellire. A Ducati gyári csapatának versenyzője ezután nem várt a leintésig, és megelőzte a Yamaha pilótáját.

Locatellit aztán Petrucci is maga mögé utasította. Eközben Andrea Iannone állt ki a versenyből, és így a bokszutcában fejezte be a küzdelmet. A Mániákust látszólag egészségügyi probléma hátráltatta, hiszen a közvetítés tanúsága szerint az alkarját fájlalta.

Végül az állás már nem változott az élmezőnyben, így a misanói forduló után Razgatlıoğlu újabb tökéletes hétvégét írhatott fel magának, hiszen a Superpole verseny mellett ő húzta be az első futamot is. Rajta kívül Bulega és Alex Lowes állhatott még fel a dobogóra. A brit motoros mögött a Redding, Bautista, Petrucci, Locatelli, Rea sorrend alakult ki.

Razgatlıoğlun a kilencedik győzelmét aratta BMW-pilótáként, így ebben a tekintetben beérte a legeredményesebb Marco Melandrit, ahogy a Donington Parkban is beérte az eddig, szintén kilenc győzelemmel csúcstartó Tom Sykest. Az alanyai pilóta ezzel sorozatban a hetedik viadalt nyerte meg, hiszen az asseni második futamot is ő fejezte be elsőként.