back to top
2024. október 18. 04:48
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu megmagyarázta azt a furcsa ünneplést, amellyel lezárta a tökéletes hétvégéjét (videó)

Razgatlıoğlu megmagyarázta azt a furcsa ünneplést, amellyel lezárta a tökéletes hétvégéjét (videó)

Miután Toprak Razgatlıoğlu megnyerte a második doningtoni futamot, ellenőröknek beöltözött emberek „vizsgálták át” a motorját. A török pilóta később elmagyarázta, hogy miért választotta ezt az igen furcsa módját az ünneplésnek.

Egyértelműen Toprak Razgatlıoğluról szólt a Superbike-világbajnokság doningtoni fordulója. A BMW versenyzője a Superpole versenyt és mindkét teljes pontértékű futamot is megnyerte, így a misanói után egy újabb tökéletes hétvégét jegyezhetett fel magának.

Razgatlıoğlu a Donington Parkban nemcsak a nagyszerű teljesítményével, hanem az ünnepléseivel is magára vonta a figyelmet. Az első futam után Marc Márquezt és Valentino Rossit is megidézte, a második versenyt követően pedig az őt csalással gyanúsítgató vetélytársaiknak mutatott fityiszt. A levezető körön ellenőröknek beöltözött emberek megállították egy technikai átvizsgálás feliratú tábla előtt, majd méregetni kezdték a motorját. Végül szerencsére továbbengedték, így ott tudott lenni a dobogós ceremónián. Később elmagyarázta, hogy pontosan kiknek akart ezzel üzenni.

Razgatlıoğlu Marc Márquezt és Rossit is megidézte a fölényes győzelme után (videó)

„Könnyen meg lehet magyarázni [ezt az ünneplést] – kezdte Razgatlıoğlu. – Szombat este néhány különböző csapat arról kezdett beszélni, hogy az ülésem nem felel meg [a szabályoknak]. Korábban ugyanis kicsit változtattunk az üléspozíciómon, és így mindhárom versenyt megnyertük. Itt persze mindenki próbál több mint százszázalékot adni. Szóval én megértem, hogy ez [a sikerességem] nem mindenkinek könnyű, hiszen ez a világbajnokság.”

Egy másik videóból az is kiderült, hogy a vitatott ülés az „ellenőröktől” megkapta az „átment” címkét. A török versenyző erről ironikusan elmondta, hogy megvizsgáltatták a módosított üléspozíciót, amellyel szerencsére „minden rendben van”.

Bár Razgatlıoğlu lényegében mindent vitt ebben a fordulóban, nem elégszik meg az eddigi sikereivel. „Ez jó volt… De még többre van szükségem! Sok futamunk van még hátra… És minden versenyhétvégén az a célom, hogy megpróbáljak három győzelmet aratni” – jelentette ki.

Megkérdezték tőle, hogy milyen érzés sorozatban két tökéletes hétvégét összehozni. „Hihetetlen – válaszolta Razgatlıoğlu. – Misano után ismét sikerült. Ez eddig egy hihetetlen szezon nekem és a BMW-nek. Egy új kihívást jelentett [az új csapat], de minden versenyhétvégével csak egyre jobbak és erősebbek leszünk. Mielőtt idejöttünk, csak arra gondoltam, hogy megint három győzelmet arassak, mint Misanóban. Ez ugyanis a kedvenc pályám, és ráadásul a motor hihetetlenül jól működik itt, különösen a motorfék és a kanyarodás tekintetében. Nekem pedig csak ez kell: könnyű megállás és jó gyorsulás. A tapadás nem volt annyira fantasztikus, de általánosságban a motor nagyon jól működött, és így könnyű volt megmutatni, hogy mire vagyok képes.”

Razgatlıoğlu: Még nem a BMW a legjobb motor, mindenki tudja, hogy a Ducati nagyon erős