back to top
2024. október 18. 05:19
KezdőlapMotoGPAcosta Rossi csapatához is igazolhatott volna, nem sportszakmai okokból esett kútba a...

Acosta Rossi csapatához is igazolhatott volna, nem sportszakmai okokból esett kútba a házasság

Pedro Acosta elárulta, miben kell leginkább fejlődnie a KTM-nek, illetve a Tech3 GasGas csapatának a szezon második felére. A 20 éves újonc méltatta Valentino Rossit, és elárulta, néhány éve felmerült, hogy a csapatához igazoljon.

Pedro Acosta valósággal berobbant a MotoGP-be, és Fabio Quartararo debütálása óta mindenképpen az övé a legjobb első félszezon újoncként. A spanyol motoros a sprinteken háromszor, a főfutamokon kétszer végzett az első háromban, aminek eredményeképpen a KTM-en belül ő áll a legjobban a tabellán, és a Ducatikat leszámítva csupán Maverick Viñales előzi meg a tabellán.

Ugyanakkor az is tény, hogy a mugellói sprinten elért harmadik helye óta kissé beleszürkült a mezőnybe, és leginkább csak a hibáival hívta fel magára a figyelmet. Persze ebben az osztrák gyártó is ludas, hiszen az elmúlt futamokon egyértelműen harmadik erővé vált az Aprilia mögött. Éppen ezért Acosta komoly elhatározásra jutott.

A Német Nagydíj után ugyanis elárulta, a nyári szünet elején nem valamelyik üdülőparadicsom felé veszi az irányt, hanem ellátogat a KTM mattighofeni gyárába, hogy jobban átlássa az ott zajló folyamatokat. A kétszeres világbajnok elárulta, szerinte miben kell elsősorban fejlődniük. „Erősebbnek kell lennünk az időmérőn, hogy a futamon versenyképesebbek legyünk” – nyilatkozta.

Acosta „megbuktatta” saját magát, komoly kirándulásra készül a KTM visszaesése után

Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen probléma, amelyet megemlített. A szezon folyamán előfordult, hogy a KTM az egyik helyszínen viszonylag erősnek bizonyult, a másikon viszont nem. Acosta szerint állandósítani kell a jó formát. „Továbbra is hiányzik a kiegyensúlyozottság – fogalmazott. – Néhány pályán gyorsak vagyunk, de másokon nem.”

Természetesen dicsérendő, hogy a GasGas versenyzője a pályán kívül is szeretne tenni a fejlődésért, de ami a motorozást illeti, elsőévesként még minden bizonnyal szüksége van jó tanácsokra. Ezzel kapcsolatban Valentino Rossit említette meg, aki a sportág legendájaként sokat segített neki, és azt is elárulta, 2021 végén felmerült, hogy a VR46-nál folytassa pályafutását.

„Az első teszt után elmondtam neki a motoron [tapasztalt] érzéseimet, ő pedig tippeket adott és segített nekem – jelentette ki. – Még arról is beszéltünk, hogy együtt versenyezzünk. Remek lehetőség lett volna számomra, de a szponzorok miatt nehéznek bizonyult. Mindenesetre hihetetlen, ahogyan kezeli a dolgokat, és ahogyan a gyerekekkel bánik.”

Hogy mennyiben alakult volna másképpen Acosta pályafutása, ha 2022-ben nem a KTM Ajónál, hanem a VR46-nál mutatkozik be a Moto2-ben, azt nehéz megmondani. Mindenesetre utóbbi az azt követő évben már Fantic néven versenyzett, de ugyanúgy Kalexekkel, mint a finn istálló. Persze kérdés, hogy Acosta velük is elérte volna-e ugyanazokat a sikereket a második évében, ahogyan az is, hogy ebben az esetben merre vezetett volna az útja a MotoGP-ben.