back to top
2024. szeptember 08. 01:37
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu ismét erődemonstrációt tartott, Iannone visszatért a dobogóra az első mosti futamon

Razgatlıoğlu ismét erődemonstrációt tartott, Iannone visszatért a dobogóra az első mosti futamon

Toprak Razgatlıoğlu nyerte a Superbike-világbajnokság mosti fordulójának első futamát Danilo Petrucci és Andrea Iannone előtt. Álvaro Bautista a büntetése és a sérült motorja ellenére negyedik lett, míg Alex Lowes nullázott.

Toprak Razgatlıoğlu indulhatott az élről a Superbike-világbajnokság mosti hétvégéjének első futamán, miután ismét óriási fölénnyel szerezte meg a pole pozíciót a Superpole-on. Mellőle Andrea Iannone és Alex Lowes várhatták a piros lámpák kialvását. Ami a két gyári Ducatit illeti, Nicolò Bulega a negyedik, míg Álvaro Bautista csak a hetedik helyet érte el, ráadásul utóbbit három pozícióval hátrasorolták Danilo Petrucci feltartása miatt, így csak tizedikként kezdett.

Hatalmas mentése után, újabb űridővel ismét Razgatlıoğlué pole, Bautista csak a harmadik sorban

Razgatlıoğlu remekül jött el, ahogyan Bulega is, ám az olasz versenyző csak egy helyet tudott javítani, mivel Iannone sikeresen védekezett ellene. Alex Lowes rengeteget veszített, míg Bautista szintén jól indult, és öt pozíciót javított, de egy szárnyelem leszakadt a motor fejidomjáról, ami nem könnyítette meg a dolgát. A kör végére a gyári BMW pilótája már körülbelül 1 másodperccel vezetett.

Bautista azonban hamar megtorpant, és a 2. körben már veszített is egy pozíciót Remy Gardnerrel szemben, igaz, a következő kör elején sikerült visszavennie az ötödik helyet. Az ausztrál versenyző azonban az utolsó kanyarban ismét maga mögé utasította a címvédőt,. és bár a célegyenesben újra mögé került, de csak egy pillanat erejéig. Bautista ráadásul aztán ráment a fűre, aminek következtében Alex Lowes is elment mellette.

Az 5. kör elején a gyári Ducati motorosa visszavette a hatodik helyet a Kawasakival , és meg is tartotta azt. Ami az élmezőnyt illeti, Bulega egészen a 6. körig nem tudott elmenni Iannone mellett, de ekkor megelőzte honfitársát, és feljött a második pozícióba. A GoEleven pilótáját ráadásul ekkorra már Petrucci is utolérte.

A Barni motorosa a 9. körben szánta el magát, és szép manőverrel bevetődött Iannone mellé, majd maga mögé is utasította. Sőt, egy körrel később Bulegával szemben hajtotta végre ugyanazt a manővert, így már a második helyen motorozott. Nagyjából ugyanekkor megvolt az első kieső, Iker Lecuona technikai hiba miatt adta fel a futamot.

Bulega tempója ekkorra igencsak visszaesett, aminek következtében Iannone visszaelőzte őt a 11. körben. A gyári Ducati pilótájára Gardner is megérkezett, aki mögött némi lemaradásban Bautista jött, őt pedig Alex Lowes követte. A 13. körben aztán meg is lett a negyedik hely a GRT Yamaha motorosának, Bulegára pedig csapattársa esett rá.

Bautista nem sokat várt, és a 4. körben helyet is cserélt a két gyári Ducati. Két körrel később Alex Lowes is megtámadta Bulegát, és bár elsőre nem járt sikerrel, utána átvette tőle a hatodik helyet. A következő körben azonban a tavalyi Supersport-világbajnok visszaelőzte a brit versenyzőt, aki elesett, és bár folytatta a futamot, de csak a bokszutcáig jutott el.

Mindeközben a két szatellit-Ducati között szintén csökkenni kezdett a különbség, ugyanis Iannone a hajrához közeledve ledolgozta hátrányát Petruccival szemben. Sőt, egy pillanat erejéig elé is került, ám besokallt, ezért végül maradt a harmadik pozícióban. Ennek következtében ismét nagyobb lett a differencia, de Iannone utána megint elkezdte ezt redukálni.

A hajrában Bautista maga mögé utasította Gardnert, és feljött a negyedik helyre, de ennél feljebb már nem volt számára. Az utolsó két körben a második helyért volt némi izgalom, hiszen Iannone ismét közel került Petruccihoz. Az idősebbik olasz versenyző azonban nem tudott érdemi támadást indítani, így honfitársa lett a második a megint óriási fölénnyel nyerő, zsinórban a nyolcadik futamgyőzelmét arató Razgatlıoğlu mögött. Bautistát Gardner, Bulega, Andra Locatelli, Garrett Gerloff, Michael van der Mark és Jonathan Rea követte.

A Superbike-vb első mosti futamának végeredménye