back to top
2024. október 18. 04:06
KezdőlapSuperbikePetrucci elérzékenyült: Három hónapja majdnem meghaltam, most pedig ismét a dobogón állok

Petrucci elérzékenyült: Három hónapja majdnem meghaltam, most pedig ismét a dobogón állok

Toprak Razgatlıoğlu elárulta, csak az első köröket húzta meg igazán a Superbike-vb mosti fordulójának nyitófutamán. Danilo Petrucci és Andrea Iannone arról beszéltek, hogy bár más-más értelemben, de nagy utat jártak be a mostani dobogóig.

Toprak Razgatlıoğlu ismét sima győzelmet aratott a Superbike-vb első mosti futamán, mögötte viszont volt némi izgalom. Miután Nicolò Bulega jelentősen visszalassult, Danilo Petrucci és Andrea Iannone küzdhettek meg a másik két dobogós helyezésért, amiből végül a Barni versenyzője került ki győztesen honfitársával szemben.

Razgatlıoğlu ismét erődemonstrációt tartott, Iannone visszatért a dobogóra az első mosti futamon

A gyári BMW versenyzője tizedik sikerét aratta a német gyártóval, így Marco Melandrit megelőzve immáron ő a márka történetének legeredményesebb pilótája a sorozatban. Ennek köszönhetően 56 pontra növelte előnyét a tabellán Bulegával szemben, míg Álvaro Bautista hátránya már nagyobb, mint amennyit egy futamhétvége alatt le lehet dolgozni. A befutó után Razgatlıoğlunak gyorsan kreáltak egy bajuszt az arcára, az értékelés előtt ezzel viccelődött.

Petrucci a futam elején némileg lemaradt Bulega és Iannone kettőséről, de aztán sikerült utolérnie őket, majd meg is előzte a duót. Ezután kicsit ellépett tőlük, de később a GoEleven pilótája utolérte őt, de először csak egy pillanat erejéig került elé, az utolsó körben pedig nem tudott támadni. A Barni versenyzője első dobogóját szerezte azóta, hogy áprilisban súlyos balesetet szenvedett motokrosszedzés közben. Amikor erre kitért, hallhatóan elérzékenyült egy kicsit.

„Nem nézek ki túl fiatalnak, igaz? – – tette fel a kérdést a leintést követő interjúk során, majd meg is válaszolta azt. – Nem hiszem. Általánosságban nagyon boldog vagyok, ismét megszereztük a győzelmet. Az időmérőn nem jött össze a huszonkilences idő, de így is lenyűgöző kört futottunk. Ami a futamot illeti, az első köröket nagyon megnyomtam, utána viszont normális ritmusban motoroztam. Újra meglett a diadal, köszönöm a csapatomnak, elképesztő munkát [végeztek], de holnap lesz még két verseny, én pedig ismét megpróbálok nyerni.”

„Nagyon boldog vagyok – kezdte. – Azt mondtam, hogy harcolhatunk a dobogóért, de más dolog ezt ténylegesen meg is tenni. Az elején kissé bajban voltam, de utána láttam, hogy Andrea és Nicolò kicsit lassabbak a kanyarbejáratnál. Szóval megpróbáltam előzni, de ezután Andrea a végéig megnehezítette a dolgomat. Nagyon jól ismerem őt, és az utolsó kör mindig is egyike volt a specialitásainak. Próbáltam minden rést lezárni. Alig hiszem el, hogy itt vagyok, mert három hónapja majdnem meghaltam egy balesetben, most pedig ismét a dobogón állok. Köszönöm mindenkinek az otthoniak és az itteniek közül.”

Bár egészen más értelemben, de Iannone szintén nagy utat járt be. A 34 éves motoros ezen a hétvégén szerepel először Mostban, és pénteken ez nagyon is látszott, hiszen számos alkalommal lesodródott a pályáról. Ehhez képest viszont szombaton már a harmadik szabadedzéstől kezdve jól szerepelt, és végül az első háromban zárt, a montmelói forduló óta először.

„Amikor az ember dobogóra áll, mindig jobban érzi magát, nem? – tette fel a költői kérdést. – Ez nagyszerű számomra, először vagyok itt, hihetetlen. A tegnapi nap első részében minden kanyart kiegyenesítettem, a versenyirányítás pedig azt kérdezte tőlem, hogy »mi történik, Andrea?«. Szóval tanulnom kellett, és szerintem jól tanultam. Sajnos Danilo miatt a gumijaim hőmérséklete nagyon megnőtt, és kicsit küszködtem a fékezési pont [megtalálásával]. Ezzel együtt nagyon boldog vagyok. Danilo gyorsabb volt, Toprak pedig elképesztő. Holnapra ugyanakkor igyekszünk fejlődni egy kicsit, és ismét megpróbáljuk.”