back to top
2024. szeptember 08. 01:33
KezdőlapSuperbikeFontos kijelentést tett pályafutásával kapcsolatban Bautista a katasztrofális napja után

Fontos kijelentést tett pályafutásával kapcsolatban Bautista a katasztrofális napja után

Álvaro Bautista annak ellenére közölte, hogy maradni akar a Ducatinál, hogy borzalmasan zárult a mosti hétvégéje. A spanyol versenyző lényegében kijelentette, innentől kezdve a bolognaiaknál pattog a labda.

Álvaro Bautista számára katasztrofálisan alakult a Superbike-világbajnokság mosti fordulójának zárónapja. A címvédő a Superpole versenyen az utolsó körben bukott, miközben a második helyért csatázott saját csapattársával, Nicolò Bulegával. A második futamon pedig már az első kanyarban elesett, miután összeütközött Danilo Petruccival.

Razgatlıoğlu célba vette Rea és Bautista rekordját, Locatelli dobogót „ajándékozott”

Az idény eleje óta kérdéses, hogy a 39 éves pilóta marad-e a Ducatinál, illetve a Superbike-vb mezőnyében, és folytatja-e pályafutását. Mivel az eredmények amúgy sem úgy jönnek, ahogyan az elmúlt két évben, azt lehetne gondolni, hogy egy ilyen nap semmiképpen sem a folytatás felé tereli. Ennek tudatában igencsak meglepően nyilatkozott.

„Ebben az évben még soha nem éreztem ilyen jól a motoron, mint itt – jelentette ki, majd jött a kulcsmondat. – Folytatni akarom. Tárgyalunk a Ducatival a szerződéshosszabbításról. Nem lenne igazságos, ha úgy fejezném be a pályafutásomat, ahogyan most áll. Újra élveznem kell a motorozást. A mostani hétvége után néhány dolog egyértelművé vált, és erre építhetünk. Közöltem a szándékomat, az elsődleges választásom, hogy ugyanannál a csapatnál maradok. Ez azonban nemcsak az én kezemben van, hanem a Ducatiéban is.”

Razgatlıoğlunak megvan a tripla a triplákból, Bautista számára egy kanyarig tartott a verseny Mostban

Ami Bautista jelenlegi helyzetét illeti, valóban elúszni látszik számára, hogy idén a Superbike-vb-n harmadszor, összességében pedig negyedszer felérjen a csúcsra. Toprak Razgatlıoğlu ugyanis már 104 pontos előnyben van vele szemben, ráadásul most már Bulegához képest is jelentős, 40 egységnyi a hátránya a tabellán.

A címvédő egyértelműen arra utalt, hogy mostantól kezdve a Ducatinál pattog a labda. A bolognai gyártó számára szintén ő az első számú opció, ám van egy nehezítő tényező: a felek nem értenek egyet a pénzügyi kérdésekben. Ennek kapcsán Bautista menedzsere nemrég úgy fogalmazott, hogy van egy B tervük, ám konkrétumot nem akart mondani.

A motorja „vonultathatja vissza” Bautistát, aki semmiképpen nem fog kiszúrni a Ducatival