back to top
2024. szeptember 08. 01:29
KezdőlapMotoGPRossi jelenlétében házasodott meg Bagnaia, a testőröknek be kellett avatkozniuk

Rossi jelenlétében házasodott meg Bagnaia, a testőröknek be kellett avatkozniuk

Francesco Bagnaia szombaton összeházasodott a vele hosszú ideje egy párt alkotó barátnőjével. Az esküvőn többek között Valentino Rossi és néhány versenyzőtársa is részt vett, és egyszer a testőröknek is be kellett avatkozniuk.

Ha Francesco Bagnaia és nyári szünet, akkor sokaknak talán még mindig a két évvel ezelőtti eset ugrik be, amikor a gyári Ducati versenyzője ittasan autóbalesetet szenvedett. Most viszont sokkal pozitívabb apropóból került be a hírekbe, ugyanis szombat délután összeházasodott barátnőjével, Domizia Castagninivel, akivel hosszú ideje párkapcsolatban élnek.

A motorversenyzők esetében nem egyedi, hogy a nyári szünetre szervezik az esküvőjük időpontját. Mindez persze praktikus is, hiszen ezt leszámítva csak a téli holtszezonban lenne rá igazán idő, és a nyár nyilvánvalóan sokkal közelebb van az ideálishoz ilyen téren. Így tett tavaly Luca Marini, valamint Álex Rins is, bár utóbbi nagyrészt tolószékben töltötte a ceremóniát.

Ami Bagnaiáékat illeti, jó néhány, a motoros világban prominens személy szerepelt a meghívottak között. Ott volt például a gyári Ducati istállójának egy része, csapattársával, Enea Bastianinivel, valamint Davide Tardozzival az élen. Rajtuk kívül a VR46 Akadémia is szép számmal képviseltette magát: természetesen az alapító Valentino Rossi is jelen volt, ahogyan feleségével együtt Marini, Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi, a Moto2-ben szereplő Celestino Vietti és a jelenleg edzőként és videóelemzőként dolgozó Andrea Migno is.

Persze nem csupán a versenyzéshez köthető hírességek tették tiszteletüket a lakhelyükön, Pesaróban tartott esküvőn, hanem többek között Cesare Cremonini énekes is. Ebből valószínűsíthető, hogy az ifjú pár bőven részesült nászajándékban, ám ezeket jótékonysági célra ajánlották fel, egészen pontosan egy gyerekeket segítő alapítványnak.

Maga az esküvő után a hagyományoknak megfelelően rizst és rózsaszirmot szórtak az újdonsült házastársakra. A beszámolók szerint akkora volt az érdeklődés, hogy egy ponton a testőrüknek is be kellett avatkozniuk, hogy megvédjék őket a bámészkodóktól. A ceremóniát követően aztán felesége egy Porsche 356-os oldtimerrel vitte el Bagnaiát a zárt körű rendezvényre. Castagnini egyébként mindent megszervezett, hiszen már a Német Nagydíj hétvégéje alatt lezajlott a lánybúcsúja.

A házaspárnak szűk két hete van, hogy eltöltse a mézesheteket, hiszen augusztus első hétvégéjén Bagnaiának már ismét versenyeznie kell, hiszen akkor rendezik meg a Brit Nagydíjat Silverstone-ban. A 27 éves motoros 10 pontos előnnyel várja az idény második részét, miután legutóbb megelőzte a tabellán Jorge Martínt.