back to top
2024. szeptember 08. 01:25
KezdőlapMotoGPMegszületett a döntés, szinte biztos, hogy újabb MotoGP-csapat cserél pilótát a szezon...

Megszületett a döntés, szinte biztos, hogy újabb MotoGP-csapat cserél pilótát a szezon végén

A Trackhouse csapata közzétett egy videót, amelyben erősen arra utalnak, hogy hamarosan egy új pilóta érkezését jelentik be. Ez esetben minden bizonnyal Miguel Oliveirának kell távoznia.

Jelenleg is tart a nyári szünet, ám a pilótapiac nem áll le, sőt, általában ilyenkor jönnek csak igazán a bejelentések. A gyártók, illetve csapatok ezzel egyelőre adósak, ám valószínűleg már nem sokáig. A Trackhouse ugyanis egy olyan videót tett közzé, amely igencsak arra utal, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a jövő évi pilótapáros egyik tagját, aki egy újonnan érkező lesz.

Az amerikai istálló kreatív megoldást választott arra, hogy izgalomba hozzák a szurkolókat: Justin Marks, az istálló társtulajdonosa eljátszotta, hogy a világ legnépszerűbb társkeresőjén, a Tinderen nézelődik. Az első „profilok” a Trackhouse NASCAR-csapatának pilótái, Daniel Suárez és Ross Chastain voltak, de ők négy keréken mennek, és amúgy is már leigazolták őket. Ugyanez a helyzet a szintén az istálló kötelékéhez tartozó, a 18. születésnapját éppen ma ünneplő Connor Zilisch-sel, aki jelenleg alsóbb kategóriákban versenyez.

Ezt követően már tényleg egészen más sportágak jelentős képviselői jöttek: a nyolcszoros olimpiai bajnok atléta, Usain Bolt a gyorsasága miatt „merült fel”, míg a Kansas City Chiefs háromszoros Super Bowl-győztes amerikaifutball-játékosa, Travis Kelce azért, mert egy párt alkot Taylor Swifttel. A hétszeres olimpiai bajnok úszó, Katie Ledecky, a huszonnégyszeres Grand Slam-győztes teniszező, Novak Đoković, valamint a Ferrari háromszoros futamgyőztes Forma–1-es pilótája, Carlos Sainz után már csak egy-egy „nem” hangzott el.

A következő „jelöltre” Marks annyit mondott, hogy „ő a mi srácunk”, de az ő képe természetesen már nem jelent meg. Ez és a bejegyzés szövege („Szerintem megtaláltuk a mi srácunkat.”) ugyanakkor egyértelműen arra utal, hogy a Trackhouse hamarosan, minden bizonnyal ezen a héten új érkezőt jelent be.

Hogy ki lehet ez az új érkező? Korábban a csapatfőnök, Davide Brivio egykori versenyzői merültek fel a sajtóban, de úgy tűnik, hogy Joan Mir és Álex Rins is szerződést hosszabbít jelenlegi munkaadójával. Rajtuk kívül a jelenleg a Moto2-ben szereplő Joe Roberts neve vetődött fel komolyan, aki amerikai lévén marketingszempontból biztosan jó megoldás lenne. Emellett a hírek szerint Jack Millerrel is folytattak megbeszéléseket, mellette egyértelműen a tapasztalat szól.

A másik kérdés – ami persze nem biztos, hogy a közeljövőben hivatalossá válik – az, hogy a jelenlegi pilóták közül melyikük távozik. Az elmúlt időszak eseményei alapján valószínűbb, hogy Raúl Fernández marad a csapatnál, míg Miguel Oliveira a sachsenringi jó teljesítménye ellenére is elhagyni kényszerül azt. A portugál versenyző számára a jövőre már Yamahákkal versenyző Pramac lehet a következő állomás, miután úgy tűnik, Fabio Di Giannantoniót nem fogják tudni megszerezni.