back to top
2024. szeptember 08. 01:19
KezdőlapMotoGPHivatalos: Raúl Fernández jövőre is a Trackhouse versenyzője lesz

Hivatalos: Raúl Fernández jövőre is a Trackhouse versenyzője lesz

A Trackhouse bejelentette, hogy Raúl Fernández jövőre is marad a csapatnál. A 23 éves versenyző kétéves szerződést írt alá az amerikai istállóval.

Újabb darab került a helyére a MotoGP pilótapiacának kirakósában. A Trackhouse ugyanis bejelentette, hogy két évvel meghosszabbították Raúl Fernández szerződését. Mindez azt jelenti, hogy a spanyol pilóta a várakozásoknak megfelelően jövőre is az Aprilia szatellitcsapatánál fog versenyezni, ráadásul gyári motorral.

Fernández 2022-ben debütált, a Moto2-es világbajnokság előző évi kiírásának második helyezettjeként mutatkozott be a MotoGP-ben. Első királykategóriás idénye meglehetősen haloványra sikeredett, hiszen a Tech3 KTM-mel mindössze hatszor szerzett pontot, és egyszer sem végzett az első tízben. 14 egysége és összetettbeli huszonkettedik helyezése után nem is volt maradása a csapatnál.

A tavalyi idényre az Aprilia akkori szatellitcsapata, az RNF igazolta le, ahol pontszámban ugyan sokkal jobban teljesített, hiszen 51-ig jutott, de ez helyezésben mindössze két pozíciót jelentett, ráadásul csapaton belül jócskán kikapott Miguel Oliveirától. Idén viszont már jó néhány hétvégén ő teljesített jobban, olyannyira, hogy a Katalán Nagydíj sprintfutamát vezette, a legutóbbi, sachsenringi hétvégén pedig az első sorba kvalifikált. Jelenleg Oliveira mögött van a tabellán, de ez a Német Nagydíjig fordítva volt.

Két versenyzőt is bejelenthet a Yamaha a MotoGP következő versenye előtt

Hogy ki lesz a csapattársa, azt továbbra sem lehet tudni. Valószínű, hogy nem Oliveira, hiszen a portugál motoros egyrészt sajtóértesülések szerint a Pramachoz tart, másrészt pedig a Trackhouse hétfőn közzétett egy videót, amely azt sugallja, hogy új pilótát szerződtettek. Könnyen lehet, hogy ez az új pilóta a jelenleg a Moto2-ben szereplő Joe Roberts lesz, rajta kívül Jack Miller neve merült fel a sajtóban a közelmúltban.

Megszületett a döntés, szinte biztos, hogy újabb MotoGP-csapat cserél pilótát a szezon végén

„Rendkívül boldog vagyok, hogy a Trackhouse Racingnél maradhatok – nyilatkozta Fernández. – Ez minden, amit akartunk. Nagyszerű ez az új projekt Justinnal és Davidéval, nagyon jó csapatot építettek. Örömmel hallom a jövőre vonatkozó terveiket, mivel világos elképzelésük van arról, hogy mit akarnak csinálni, számomra pedig az év elejétől az volt a prioritás, hogy megpróbáljak a csapatnál maradni. Végül a következő két évben is itt lehetek, ami nagy elégedettségre ad okot, de természetesen ez azt is jelenti, hogy rengeteg munka vár ránk. 2025-ben és 2026-ban teljes gyári felszerelésünk lesz, ami nyilvánvalóan nagyszerű hír, és most éppen arra készülünk, hogy az év közepén egy új motorral menjünk, szóval ezt jól ki kell használnunk, hogy a jövő évre is felkészüljünk. Nyugodtnak kell maradnunk, mindent meg kell értenünk a motorral kapcsolatban, és meg kell néznünk, mit kell csinálnunk a 2025-ös szezonra, ez nagyon fontos. A Trackhouse Racing egyszerűen csodálatos csapat, imádom ennek az amerikai szervezetnek az elképzeléseit, és Justin ambícióinak is örülök. Ő még új a MotoGP-ben, de készen áll rá, hogy valami mást hozzon ide az amerikai piac számára, és remélem, képesek leszünk különbséget jelenteni, miközben megpróbáljuk ott is felvirágoztatni a MotoGP-t. Davide miatt is nagyon örülök. Eddig öt bajnoki címet nyert a MotoGP-ben, és úgy gondolom, ő a megfelelő ember, aki segíthet nekem abban, hogy beteljesítsem az álmaimat. Erősen hiszek benne és azon képességeiben, hogy egy nagyszerű csapatot tud létrehozni, egyszerűen el vagyok ragadtatva. Most, Silverstone-ban megkapjuk az Aprilia 2024-es fejlesztésű specifikációját, ami izgalmas lesz. Az idei év első része már jól alakult, különösen az utolsó négy forduló, hiszen sikerült nagy lépéseket tennünk, és a maximumot kihoznunk a motorból. Úgy érzem, jelenleg a határon vagyunk, ezért nagyszerű, hogy most már az új Apriliára pattanhatok fel. Ugyanolyan felszerelésünk lesz, mint a gyári versenyzőknek és Miguelnek, szóval érdekes lesz megtudni, hogy milyen szinten állunk a bajnokságban, különösen az Aprilián belül.”

„Örülünk, hogy Raúl a következő két évre is tagja lesz a versenyzői felállásunknak – fogalmazott Davide Brivio, a Trackhouse csapatfőnöke. – Látva őt az elmúlt hónapokban munka közben, nagyra értékeltük a tehetségét, és úgy érzem, megváltozott a versenyzéshez való hozzáállása, hajlandó dolgozni, hajlandó erőfeszítéseket tenni a fejlődés, a problémák megoldása érdekében, és ez mindig pozitív hozzáállással történik. Ezt értékeltük, és a jövőnk szempontjából nagyon fontos lesz, hogy folytassuk, hiszen már három évnyi MotoGP-s tapasztalattal rendelkezik. Az, hogy Silverstone-tól a szezon végéig megismeri a legújabb, 2024-es specifikációjú Aprilia RS-GP-t, a legjobb módja lesz annak, hogy Raúlt felkészítsük a következő két évre. Szerintem sok közös van bennünk. Raúl elégedett a stábjával, a csapat irányvonalával, így minden feltétel adott ahhoz, hogy nagyobb kihívást jelentsünk, segítsük Raúlt abban, hogy erősebb versenyzővé váljon, és folyamatosan azon legyünk, hogy a Trackhouse Racing egy jobb MotoGP-csapattá váljon.”

„Nagyon örülök, hogy Raúl a jövőben is a Trackhouse-nál szerepel – ezek már Justin Marks csapattulajdonosnak a szavai. – Megmutatta, hogy kellően elkötelezett ahhoz, hogy a MotoGP szintjén kiemelkedjen. Mi egy új szervezet vagyunk, és minden nap tanulunk, így egy olyan fiatal, éhes versenyző, mint Raúl, rendkívül hasznos lesz, miközben folytatjuk a csapat építését az Apriliával. Raúl óriási sebességgel és tehetséggel rendelkezik, és mindannyian tudjuk, hogy ahogyan nagyobb lesz a tapasztalata, úgy kerül egyre közelebb és közelebb a dobogó legfelső fokához.”