back to top
2024. szeptember 08. 01:33
KezdőlapMotoGPA Yamahánál köthet ki a nehéz helyzetben lévő Augusto Fernández, aki nem...

A Yamahánál köthet ki a nehéz helyzetben lévő Augusto Fernández, aki nem hajlandó visszalépni

Augusto Fernández leszögezte, a Moto2-be biztosan nem fog visszamenni, viszont a Superbike-világbajnokság már szóba jöhet. Sajtóértesülések szerint a Tech3 GasGas versenyzője a GRT Yamahához igazolhat.

Az állandó versenyzéstől visszavonuló Aleix Espargarót leszámítva alighanem Augusto Fernández esetében a legkisebb a valószínűsége annak, hogy jövőre is a MotoGP-ben fog szerepelni. A 26 éves motoros meglehetősen gyenge teljesítményt nyújt, hiszen az első kilenc fordulóban mindössze 15 pontot szerzett, miközben újonc csapattársa, Pedro Acosta már 110 egységnél tart.

„Kínszenvedés is lehet” – van esélye a MotoGP-ben maradni a leginkább bajban lévő pilótának?

Fernández még a Sachsenringen beszélt a jövőjéről. A helyzetét látva nem meglepő, hogy a kategóriaváltást nem zárta ki, azt viszont igen, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokágon belül lényegében visszalépjen. „Az az elképzelés, hogy nagy motorral folytassam – nyilatkozta. – Ha ebben a paddockban nem megyek semmire, akkor átmegyek a Superbike-ba. A Moto2-be nem megyek le, az biztos.”

A spanyol pilóta hozzátette, amennyiben a szériamotoros világbajnokságba igazol, minél jobb, a gyárihoz a lehető legközelebb álló motoron szeretné folytatni a pályafutását. Ennek révén optimális esetben vissza tud térni a MotoGP-be, de ha ez nem jön össze, akkor abban a mezőnyben megragadva stabilan jó versenyeket akar futni.

Ami a gyári csapatokat illeti, lényegében már az összes hely elkelt. A BMW Toprak Razgatlıoğluval és Michael van der Markkal, a Yamaha Andrea Locatellivel és Jonathan Rea-vel, a Honda Iker Lecuonával és Xavi Viergével, míg a jövőre már Bimota-vázakkal szereplő Kawasaki Alex Lowesszal és Axel Bassanival folytatja. A Ducati esetében Nicolò Bulega maradása biztos, és az előző hétvége fejleményei alapján Álvaro Bautistáé is valószínű.

Fontos kijelentést tett pályafutásával kapcsolatban Bautista a katasztrofális napja után

Maradnak tehát a szatellitcsapatok, és az egyiknél állítólag van van is reális esélye Fernándeznek. A GPOne.com értesülései szerint ugyanis a Yamaha képviselői és a Tech3 GasGas versenyzőjének menedzsere között már volt egy találkozó, amelyen, és felmerült, hogy a GRT alakulatához szerződjön. Ebben az esetben Dominique Aegerter motorját foglalhatná el, hiszen Remy Gardner vélhetően ugyancsak hosszabbítani fog.

A svájci motoros egyelőre nem meggyőző: 64 pontja 48-cal kevesebb, mint amennyit Gardner gyűjtött, és a mosti hétvége után már az idényt borzalmasan kezdő Rea is előtte van. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy Fernández mindent megtesz, hogy a MotoGP-ben maradjon, és könnyen lehet, hogy ha ez állandó versenyzőként nem is sikerül neki, akkor is elfogad egy tesztpilótai állást valahol, már amennyiben kap ilyen ajánlatot.