back to top
2024. szeptember 08. 01:33
KezdőlapSuperbikePetrucci szerint nem ő okozta Bautista kiesését, Gardnert hibáztatja a történtekért

Petrucci szerint nem ő okozta Bautista kiesését, Gardnert hibáztatja a történtekért

Danilo Petrucci úgy véli, Remy Gardner indokolatlan mozgása volt az oka, hogy Álvaro Bautistával együtt elesett a Superbike-vb második mosti futamának első kanyarjában. Az olasz versenyző kijelentette, mindezt a versenyirányításnál is látták.

Katasztrofálisan alakult Álvaro Bautista számára a Superbike-világbajnokság mosti fordulójának zárónapja. A Superpole versenyen az utolsó körben bukott, míg a második futamon csak az első kanyarig jutott. Pedig a délutáni viadal jól indult az ő szempontjából, hiszen kiválóan rajtolt el a tizedik helyről, de végül ez lett a veszte.

A címvédő a külső íven próbált meg elfordulni Remy Gardner mellett, ám a féktávon Danilo Petrucci bejött közéjük. Hárman pedig már nem fértek el, és a Barni versenyzője mindkettőjükkel összeért. Az ausztrál pilótának végül szerencséje volt, és motoron maradt, de a másik két résztvevő elesett. (Az esetről készült videót erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.) Bautista ártatlan áldozata volt az incidensnek, de márkatársa sem magát okolta.

Razgatlıoğlunak megvan a tripla a triplákból, Bautista számára egy kanyarig tartott a verseny Mostban

„Nagyon sajnálom, de elmentem a versenyirányításhoz megvizsgálni a képeket, és ők is látták, hogy Gardner volt az, aki ok nélkül mozdult, mivel jobbról egészen elment balra, és beszorított engem saját maga és Bautista közé – nyilatkozta. – Mind magamat, mind Álvarót sajnálom, de fel kellett emelnem a lábam, mivel Gardner fékezés közben elvitte.”

Az tény, hogy Gardner valóban balra húzódott az 1-es kanyar féktávja előtt, de ehhez minden joga megvolt, hiszen akkor még bőven volt helye azon az oldalon, és nyilvánvalóan szeretett volna jobb szögben elfordulni. Petrucci pedig ezután vetődött be közéjük, amikor már egyszerűen nem volt elég hely abban a résben.

„Próbáltam megtartani a motort, de aztán Álvaro a másik oldalon rám zárt, és nem igazán tudtam, hova menjek – fogalmazott az első futamon dobogóra álló olasz versenyző. – Nagyon sajnálom magamat és Álvarót is, de ez nem rajtam múlt, nem fékeztem túl mélyet, vagy ilyesmi. Sajnálom, mert tönkretettünk egy gyönyörű hétvégét.”

A sportfelügyelők végül versenybalesetnek nyilvánították a történteket, és senkit nem büntettek meg. Az eset ugyanakkor mindkettőjüknek sokba került: Bautista 104 pontos hátrányba került a listavezető Toprak Razgatlıoğluhoz képest, ráadásul csapattársa, Nicolò Bulega is 40 egységgel megelőzi, míg Petruccit a balesetben egyébként közvetetten érintett Andrea Iannone és Gardner is visszaelőzte a szatellitpilóták rangsorának élén.

Fontos kijelentést tett pályafutásával kapcsolatban Bautista a katasztrofális napja után