back to top
2024. szeptember 08. 01:26
KezdőlapMotoGPEgy korábbi versenyző is a készülő pilótabejelentésre utalt?

Egy korábbi versenyző is a készülő pilótabejelentésre utalt?

Randy Mamola akár arra is utalhatott a közösségi médiás bejegyzésében, hogy Joe Roberts jövőre bemutatkozik a MotoGP-ben, a Trackhouse színeiben. Az mindenesetre tény, hogy az amerikai pilóta nemrég Apriliát vezetett.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, kedden újabb versenyzőről derült ki, hogy biztosan ott lesz a MotoGP 2025-ös mezőnyében: a Trackhouse bejelentette, hogy további két évvel meghosszabbították Raúl Fernándeznek az idei esztendő végén lejáró szerződését. Az viszont továbbra sem biztos, hogy ki lesz a spanyol motoros csapattársa a következő szezonban.

Hivatalos: Raúl Fernández jövőre is a Trackhouse versenyzője lesz

Ugyanakkor bizonyos jelek igencsak egy irányba mutatnak. Az amerikai istálló még a bejelentés előtti napon közzétett egy videót, amelyben egyértelműen arra utalnak, hogy új versenyzőt igazoltak. Ez már csak azért is logikus, mert Miguel Oliveira állítólag a Pramac Yamahához tart, azt viszont nyilvánvalóan nem árulták el, hogy kiről van szó.

Megszületett a döntés, szinte biztos, hogy újabb MotoGP-csapat cserél pilótát a szezon végén

Az utóbbi hónapokban több név is szóba került a sajtóban, de Joe Roberts az egyetlen, aki most már hónapok óta „tartja magát”. A Moto2-es világbajnokság idei kiírásának harmadik helyén álló pilóta most már hosszú ideje reális jelölt a Trackhouse ülésére, és könnyen lehet, hogy valóban ő lesz a befutó. Erre utalnak az elmúlt napok történései is.

Két versenyzőt is bejelenthet a Yamaha a MotoGP következő versenye előtt

Egyrészt a 27 éves versenyző Laguna Secában járt, amiben önmagában még nincs semmi különös. Arra viszont már felkapja a fejét az ember, hogy a jelenleg az Aprilia nagyköveteként tevékenykedő Max Biaggi is jelen volt, sőt, mindketten felültek a noalei gyártó motorjára, és megtettek néhány kört a MotoGP versenynaptárjában 2013-ig szereplő pályán.

Persze erre még akár legyinteni is lehet, de a helyszínen ott volt két egykori amerikai pilóta, Wayne Rainey és Randy Mamola is. Utóbbi pedig közzé is tett egy Instagram-történetet a másik három jelenlévőről, és csupán annyit fűzött hozzá, hogy „Hmm…”. Hogy mire utalt, azt a nagyközönség egyelőre nem tudhatja, de könnyen lehet, hogy rövid idő múlva egyértelművé válik.

Amennyiben Roberts valóban bemutatkozhat a MotoGP-ben, úgy hosszú idő után lesz ismét amerikai pilótája a királykategóriának. Utoljára Garrett Gerloff vett részt a 2021-es Holland TT-n, de ő csupán a sérült Franco Morbidelli helyére ugrott be. Az utolsó állandó versenyző Nicky Hayden volt, aki 2015-ben búcsúzott ettől a szerepkörtől, egy évvel később már szintén csak helyettesként volt tagja a mezőnynek két alkalommal.

Képes volt megtörni Rossi sikersorozatát, de az amerikai pilóta legnagyobb álma már nem válhatott valóra