back to top
2024. szeptember 08. 01:34
KezdőlapMotoGPBagnaiát korábbi motorjaival lepték meg az esküvője alkalmából (képek)

Bagnaiát korábbi motorjaival lepték meg az esküvője alkalmából (képek)

Az előző héten házasodott össze Francesco Bagnaia és Domizia Castagnini. A háromszoros világbajnok ennek alkalmából ajándékba két korábbi versenymotorját is megkapta.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Francesco Bagnaia szombaton összeházasodott Domizia Castagninivel, akit már régóta a kedvesének tudhatott. Bagnaia ezen a kivételes napon sem távolodott el túlzottan a motorversenyzés világától, hiszen korábbi és jelenleg is aktív pilóták egész sora tette tiszteletét az ünnepélyen.

Rossi jelenlétében házasodott meg Bagnaia, a testőröknek be kellett avatkozniuk

Ráadásul az említett vendégeken kívül még az ajándékok egy része is a szakmáját juttathatta az eszébe, Bagnaia ugyanis két korábbi motorját is megkapta nászajándékként. Az egyik ezek közül az a 125 köbcentis Metrakit volt, amellyel 2010-ben – amikor még csak 13 éves volt – versenyzett. Az olasz pilóta abban a szezonban a Monlau Competición nevű csapattal vett reszt a géposztály számára kiírt Mediterrán Bajnokságban, az idényt pedig a második helyen zárta.

A másik gép, amelyet ezentúl szintén megtalálhat majd a garázsában, egy Moto3-as KTM volt. Pontosabban az a motor, amelyet ő használt a Sky Racing Team VR46 pilótájaként. Bagnaia egy szezon, a 2014-es során képviselte Valentino Rossi csapatát a gyorsaságimotoros-világbajnokság legkisebb kategóriájában. Ám nem az volt a pályafutása legjobb éve, hiszem abban az idényben a legjobb eredménye a Francia Nagydíjon elért negyedik helye volt.

Érdekes, hogy a későbbi egyszeres Moto2-es és kétszeres királykategóriás világbajnok általában sem tudott különösebben megvillanni a legkisebb géposztályban. A kategória mezőnyében eltöltött négy éve alatt „csak” két futamot nyert meg, illetve a 2016-os negyedik helyét leszámítva mindig a tabella hátsó felében zárta az aktuális idényt.

 

Az ajándékba kapott motorokról Bagnaia eredetileg az Instagram-oldalán számolt be. „Úgy elérni a céljaid, hogy sosem felejted el, honnan indultál. Köszönöm srácok, boldoggá tettetek” – írta a képek mellé.