back to top
2024. szeptember 08. 05:48
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu már a következő ünneplését tervezgeti, legközelebb medencébe ugorhat

Razgatlıoğlu már a következő ünneplését tervezgeti, legközelebb medencébe ugorhat

Toprak Razgatlıoğlu elárulta, minden hétvégén előre kigondolja, hogy győzelem esetén miként fog ünnepelni, és a portimãói fordulóra is van már elképzelése. A török versenyző hálás honfitársainak.

Toprak Razgatlıoğlu jelenleg megállíthatatlannak tűnik. A 27 éves versenyző a misanói és a doningtoni forduló után Mostban is mindent vitt, vagyis a pole pozíció megszerzése után mindhárom futamot megnyerte. Ezzel már 64 ponttal vezeti az összetettet Nicolò Bulega előtt, Álvaro Bautistával szemben pedig 104 egység az előnye.

A török pilótának tehát az utóbbi időszakban bőven kijutott az ünneplésből. Ő pedig igyekszik ezt minél szórakoztatóbb módon megtenni. Az Egyesült Királyságban például humorosan reflektált korábbi büntetésére, míg Csehországban egy „bajuszt” fabrikáltak neki. Persze ezek nem spontán jönnek, és már a következő, portimãói hétvégére is van elképzelés.

„Török stílusú ünneplés ostáblával – utalt Razgatlıoğlu a legutóbbi performanszára. – Nem volt túl hosszú, hiszen a játék általában tíz percig tart, de mi csak harminc másodpercig játszottunk, mert a futam végén nincs sok időnk. Ha végigjátszottuk volna, a többiek talán még mindig várnának rám a dobogón. Mostanában minden hétvégén gondolok az ünneplésre, szóval ha nyerek Portimãóban, talán beleugrom az úszómedencébe.”

Razgatlıoğlu célba vette Rea és Bautista rekordját, Locatelli dobogót „ajándékozott”

Az asseni második futamon aratott sikerével együtt Razgatlıoğlu már sorozatban tíz diadalnál tart. A rekordot Jonathan Rea és Bautista tartják: előbbi 2018-ban, még a régi, két futam per hétvégés rendszerben, utóbbi 2019-ben és tavaly volt képes erre a teljesítményre. A török pilóta már a második mosti verseny leintése után kijelentette, hogy meg akarja dönteni a csúcsot, ezzel együtt tisztában van vele, hogy utána sem dőlhet hátra.

„Ennek a hétvégének vége, és ismét elértük a mesterhármast – fogalmazott. – Hihetetlen hétvége volt, és hihetetlen év ez a számomra. Még két diadalra van szükségem, hogy megdöntsem a zsinórban elért győzelmek rekordját. Remélem, hogy az egész idényben ezen [a szinten] tudunk maradni, kell a világbajnoki cím. Sok futamunk van még, és úgy gondolom, hogy Álvaro erősen fog visszajönni.”

Razgatlıoğlut hétvégéről hétvégére jó néhány honfitársa biztatja a helyszíneken, amiért kifejezetten hálás. Bár tisztában van vele, hogy népszerűségben egyelőre nem veheti fel a versenyt menedzserével, az ötszörös Supersport-világbajnok Kenan Sofuoğluval, de viccesen megjegyezte, hogy utóbbi ötéves fiát még apjánál is jobban kedvelik.

„Majdnem elsírtam magam a török szurkolók miatt, akik eljöttek, hogy támogassanak – jelentette ki. – Napról napra egyre híresebbek leszünk, és különösen Törökországban értesülnek rólam az emberek. Köszönöm a török szurkolóknak, és remélem, hogy hétvégéről hétvégére többen lesznek. Annyira nem vagyok népszerű, mint Kenan, de szerintem Zayn még Kenannál is népszerűbb.”

Megy még valaha Razgatlıoğlu a MotoGP-be? – akár Rossi is segíthet megvalósítani az álmot