back to top
2024. szeptember 16. 22:41
KezdőlapMotorsportÚjra Bagnaia nyerte a Ducati háziversenyét, Marc Márquez utolsó kanyaros ütközéssel (?)...

Újra Bagnaia nyerte a Ducati háziversenyét, Marc Márquez utolsó kanyaros ütközéssel (?) lett harmadik

Francesco Bagnaia nyerte a Race of Champions elnevezésű versenyt Misanóban, miután lerajtolta a másodikként végző Andrea Iannonét. A harmadik hely sokáig Nicolò Bulegának állt, de a Supersport-vb címvédője elesett, miután Marc Márquez bement mellé az utolsó kanyarban.

Ezen a hétvégén rendezik a World Ducati Week elnevezésű eseményt, melynek lényege, hogy a márka rajongói, illetve a Ducati-tulajdonosok különböző programok keretében összegyűljenek, és különböző termékbemutatókkal, élménymotorozásokkal és showműsorokkal szórakoztassák őket.

A rendezvény csúcspontja a Race of Champions, vagyis az a verseny, amelyen a gyártó legmagasabban jegyzett kategóriákban szereplő pilótái vesznek részt a misanói pályán. Ezúttal a MotoGP-ből mindenki ott van, ahogyan a múlt héten megsérült Sam Lowest leszámítva a Superbike-vb mezőnyéből is. Ezt a tizenhárom versenyzőt a tesztpilótai szerepet betöltő Michele Pirro, valamint a brit Superbike-bajnokságban induló Glenn Irwin egészíti ki.

Olasz szurkolók sokaságával találkozik Marc Márquez, majd összecsap márkatársaival a hétvégén

A pénteki időmérőn Andrea Iannone szerezte meg a pole pozíciót, megelőzve a két évvel ezelőtti Race of Championst megnyerő Francesco Bagnaiát, valamint Fabio Di Giannantoniót. A Superbike-vb-n a legjobban álló Nicolò Bulega a negyedik, míg a sorozat címvédője, Álvaro Bautista csupán a tizennegyedik pozícióba kvalifikálta magát. Ami a MotoGP-tabella második, illetve harmadik helyezettjét illeti, Jorge Martín tizedikként, Marc Márquez pedig ötödikként várhatta a rajtot. A pilóták mindegyike a saját csapatának színeire festett Panigale V4S-en versenyzett.

Iannone a hajrában verte meg Bagnaiát, Marc Márquez ötödik lett a Ducati háziversenyének időmérőjén

Bagnaia lerajtolta Iannonét, akit Bulega is megtámadott, de sikertelenül. Marc Márquez feljött a negyedik helyre, miközben többen is elhagyták a pályát. Martínnak annyira rosszul sikerült a rajt, hogy visszaesett az utolsó helyre. Csapattársa, Franco Morbidelli megtámadta a nyolcszoros világbajnokot, de aztán visszaesett Michael Ruben Rinaldi és Marco Bezzecchi mögé.

A 3. körben aztán a tavalyi MotoGP-tabella harmadik helyezettje a Motocorsa versenyzőjét is megelőzte, így feljött az ötödik helyre. Egy körrel később Álex Márquez agresszívan bement Bautista mellé, így feljött a tizenkettedik helyre, míg az Irwint időközben megelőző Martín szintén elment a Superbike-vb címvédője mellett.

Itt lehet megnézni a futamot

A hajára Bagnaia elhúzott a többiektől, így senki nem veszélyeztette a győzelmét. Iannonét viszont ismét utolérte Bulega, és az utolsó körre Marc Márquez is megérkezett rájuk. Végül a Gresini pilótája támadott, és az utolsó kanyarban be is ment ellenfele mellé. A rendező lemaradt erről a csatáról, így a közvetítés nézői csak annyit láthattak, hogy Bulega nem érkezik, míg a spanyol motoros harmadikként fut be. Néhány pillanat múlva kiderült, hogy Bulega a kavicságyban kötött ki. Bár volt lassítás, azt nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy volt-e kontakt a versenyzők között. A 31 éves versenyző a leintés után kijelentette, ő maga nem érzett semmit, de úgy tűnt, hogy Bulega igencsak méltatlankodik. Ami a további sorrendet illeti, Márquez mögött Bezzecchi, Di Giannantonio, Rinaldi, Morbidelli, Enea Bastianini, Martín, Pirro, Álex Márquez, Bautista, Petrucci és Irwin lett a sorrend.