back to top
2024. szeptember 17. 09:32
KezdőlapMotoGPBagnaia nem tart Marc Márquez mentális hadviselésétől, mivel az szerinte „haszontalan” vele...

Bagnaia nem tart Marc Márquez mentális hadviselésétől, mivel az szerinte „haszontalan” vele szemben

Francesco Bagnaia egyelőre még nem gondolkozott azon, milyen lesz jövőre Marc Márquez csapattársának lenni, de nem tart a nyolcszoros világbajnok mentális hadviselésétől.

Az idei MotoGP-szezon első felének egyik legnagyobb kérdése az volt, hogy jövőre ki lesz Francesco Bagnaia csapattársa a Ducati gyári alakulatánál. A bolognai gyártó végül Marc Márquezt választotta ki a korábban arra sokkal esélyesebbnek tartott Jorge Martín helyett. Bagnaiát nemrég megkérdezték, hogy elkezdett-e már azon gondolkozni, milyen lesz Márquez csapattársaként versenyezni.

Bagnaia szavai üzenetértékűek lehetnek Marc Márqueznek: jövőre nincs több kifogás

„Ezen majd jövőre kezdek el gondolkozni – válaszolta Bagnaia a TNT Sportsnak. – Persze mind ismerjük a tehetségét. De azért nem különbözik Martíntól, aki szintén nagyon gyors. Az fontos lesz, hogy jól dolgozzunk [együtt], és fenntartsuk a garázsban most uralkodó légkört. De a pályán ez más – ott a csapattársaddal is meg kell harcolnod.”

A közbeszéd szerint Márquez – ahogyan persze mások is – már többször élt valamiféle mentális hadviseléssel a fontosabb vetélytársai irányába. Bagnaiát így arról is megkérdezték, hogy tart-e a nyolcszoros világbajnok ilyesfajta lépéseitől. „Őszintén szólva nem nagyon – válaszolta. – Az én erősségem a mentális oldalam. A mentális hadviselés haszontalan velem szemben.”

Rossi szerint Marc Márquez személyében „egy nagyon kellemetlen” csapattársa lesz Bagnaiának

Azt talán senki sem vonja kétségbe, hogy jelenleg nagyon magas a színvonal a MotoGP-ben. Bagnaia pedig egészen konkrétan úgy látja, hogy ez a jelenség történelmi szempontból is értelmezhető. „A mostani a legmagasabb színvonal, amilyet valaha is elértünk – jelentette ki. – Minden pályán hat-hét tizeddel gyorsabbak vagyunk [mint korábban]. Martín nagyszerű formában van, és Marc is nagyon jó munkát végez. Ráadásul [Pedro] Acosta, [Maverick] Viñales és még sok másik pilóta, aki már aláírta a [jövő évi] szerződését, a szezon második felében szabadabban tud majd versenyezni.”

A gyári Ducati üléséről lemaradó Martín végül az Apriliához írt alá. Bagnaia pedig úgy látja, hogy a vetélytársa jövőre a noaleiekkel is ott lesz a mezőny elejében. „Jorge egy nagyon erős versenyző – kezdte az olasz motoros. – A féktávjai egészen csodálatosak. És jövőre az Apriliával is jó lesz, mivel a vezetési stílusa tökéletesen illik az ő motorjukhoz. Szóval mindent meg fog próbálni, hogy elvegye tőlem a [bajnoknak járó] 1-es rajtszámot.”

Martín odaszúrt a Ducatinak: Olyan helyre megyek, ahol tényleg akarnak engem