back to top
2024. szeptember 17. 09:36
KezdőlapMotorsportMarc Márquez bocsánatot kért Bulegától, bár nem tudja, hogy valóban összeütköztek-e

Marc Márquez bocsánatot kért Bulegától, bár nem tudja, hogy valóban összeütköztek-e

A Ducati háziversenyén Nicolò Bulega az utolsó kanyarban esett el. Az olasz pilóta mellett ekkor ott volt Marc Márquez, aki később bocsánatot kért vetélytársától, bár nem biztos benne, hogy összeértek-e a motorjaik. Azóta előkerült egy újabb felvétel az esetről.

Szombaton tartották a Ducati Race of Champions elnevezésű versenyét Misanóban. A viadalt Francesco Bagnaia nyerte meg a pole-ból induló Andrea Iannone előtt, a harmadik helyet pedig Marc Márquez szerezte meg. Az első két pozíció sorsa végig teljesen egyértelmű volt, szemben az utóbbival.

Újra Bagnaia nyerte a Ducati háziversenyét, Marc Márquez utolsó kanyaros ütközéssel (?) lett harmadik

A futam során ugyanis úgy látszott, hogy a Superbike-világbajnokságon villogó Nicolò Bulega állhat majd fel a dobogó legalsó fokára. Azonban végül Bulega az utolsó kanyarban elesett – éppen akkor, amikor Márquez megpróbálta belülről megelőzni. A közvetítés képei alapján nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy valóban összeértek-e vagy sem, és ezt még maga a nyolcszoros világbajnok sem tudta megmondani.

„Kár az utolsó körért, éreztem, hogy Bulega bukott – mondta Márquez az olasz Sky Sportsnak. – Nem tudom, hogy összeértünk-e vagy sem, nem sokat hallottam belőle. De azt hiszem, hogy jó műsort csináltunk a szurkolóknak. A legfontosabb pedig az, hogy jól éreztük magunkat.”

Bulegát a futam után elvitték a helyi kórházba, ahol szerencsére azt állapították meg röntgenvizsgálattal, hogy egyik csontja sem tört el. Erről aztán Márquez maga is megbizonyosodhatott, hiszen elmondása szerint személyesen is fel akarta keresni a 24 éves pilótát.

„Elmegyek Nicolòhoz, és odaadom neki a sisakomat, amelyet a versenyen használtam – mondta Márquez a leintés után. – Meg akarom kérdezni tőle, hogy összeértünk-e vagy sem, mivel én nem érzékeltem [azt, hogy összeértünk]. Csak annak a hangját hallottam, ahogy a motorja csúszott a talajon. Nem tudom, hogy a szokásosnál agresszívabban fékezett-e, hogy lezárja az ívet. Mindenesetre a verseny az verseny, amit már rajtnál is láthattunk, hiszen káoszból akkor sem volt hiány. Nicolò jó versenyt futott, és remélem, hogy nem esett baja.”

„Hogy megpróbáltam volna-e ugyanezt az előzést Bagnaia ellen is? Persze, mivel számomra ez egy természetes manővernek tűnt, egyáltalán nem őrültségnek – tette hozzá. – Ez egy ünnepi nap volt, és nagyon sajnálom, hogy Nicolò bukott, de amikor ilyen pilótákat raksz fel a pályára, akkor az adrenalinszint magasra szökik, és igazi verseny alakul ki.”

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Bulegának mi a véleménye az esetről, legfeljebb abból következtethetünk, ahogy a kavicságyban széttárta a karját. Az viszont biztos, hogy az édesapja nem volt elégedett azzal, ahogy a futam zárult. „Kár, hogy az én vagyok az apja, és így nem árulhatom el, hogy mit gondolok…” – írta hozzászólásként egy a fia bukásáról szóló cikkhez. Davide Bulega egyébként korábban maga is motorversenyzőként tevékenykedett, évekig a 250 köbcentis, majd a Supersport-világbajnokság mezőnyének tagja volt.

Azóta előkerült egy újabb felvétel az esetről, amelyet a napjainkban leginkább a YouTube-videóiról ismert korábbi versenyző, Luca Salvadori készített a lelátóról. Savadori ezt a videót eredetileg az Instagram-oldalán tette közzé, ám egyértelműen ez alapján sem lehet eldönteni, hogy történt-e összeérés.