back to top
2024. szeptember 16. 20:57
KezdőlapMotoGPA sérelmek ellenére Martín nem mondott le végleg a Ducatiról?

A sérelmek ellenére Martín nem mondott le végleg a Ducatiról?

Jorge Martín úgy véli, ő is hozzásegítette a Ducatit a fejlődéshez az elmúlt években, és nem zárta ki, hogy egy napon visszatér az olasz gyártóhoz. A Pramac motorosa szerint az, hogy ő és csapata is szakít a bolognaiakkal, csak még jobban összekovácsolja őket.

Jorge Martín év végén távozik a Ducatitól, és a gyári Apriliához igazol. Bár azt nyilvánvalóan nem tudjuk, hogy pontosan mi játszódott le benne, de az tény, hogy nem sokkal azután, hogy megjelentek a hírek, miszerint mégsem ő, hanem Marc Márquez kapja meg az ülést, már be is jelentették, hogy ő lesz a noaleiek egyik versenyzője.

A 26 éves motoros harmadszor csúszott le a gyári ülésről, és a Holland TT sajtónapján erősen utalt arra, hogy a Ducatinál nem becsülik őt meg eléggé. Ez alapján azt lehetne gondolni, hogy végleg végzett jelenlegi munkaadójával, de a World Ducati Week hétvégéjén adott interjújában nem zárta ki, hogy egyszer még viszontlátják egymást a jelen lévő rajongókkal.

Martín odaszúrt a Ducatinak: Olyan helyre megyek, ahol tényleg akarnak engem

„Szép történet volt ez a Ducatival, illetve a Pramackal, és még nem zárult le teljesen – nyilatkozta a GPOne.com-nak. – Szerintem éveken át fejlődött a motor, a csapat, azt mondanám, hogy együtt nőttünk fel. Amikor megérkeztem nem a Ducatié volt a legjobb motor, nem nyert még címeket. Azonban úgy gondolom, hogy Pecco [Bagnaiával], Enea Bastianinivel és velem is fejlődött a projekt. Kár, hogy nem tudtam folytatni, de örülök, hogy itt lehetek. Talán nem ez lesz az utolsó World Ducati Week a számomra, talán a jövőben még visszatérek. Most viszont már így áll a dolog.”

Ami az érkezése előtti bajnoki címeket illeti, az nem igaz, hiszen a Ducati 2020-ban, közvetlenül Martín bemutatkozása előtt már megnyerte a gyártók közötti összetettet. Az viszont tény, hogy a spanyol pilóta a tavalyi idény második fele óta rendre ott van a győzelemért, igaz, legutóbb a Sachsenringen elvesztette a vezetést, miután a hajrában bukott. Néhányan úgy vélik, hogy ebben közrejátszott a jövője körüli frusztráltság, de ő ezt másképp látja.

„Úgy gondolom, hogy Németországban, amikor már megvolt a szerződésem az Apriliával, és minden világos volt, nagyon gyors voltam, gyorsabb, mint bárki más – jelentette ki. – Elkövettem egy hibát, de arra elég, hogy tanuljak belőle. A lényeg az, hogy magas szinten legyek, és most nagyon jól érzem magam. Semmi különöset nem kell tennem, tökéletes formában vagyok, és úgy gondolom, elég jó vagyok ahhoz, hogy befejezzem a versenyeket. Úgy vélem, a [tavalyi] év végétől mostanáig nagy lépést tettem előre, és szerintem, ha jó munkát végzünk, legalább a végéig harcban maradhatunk.”

Martín körül most igencsak furcsa helyzet állt elő, hiszen nemcsak ő hagyja el a Pramacot, illetve a Ducatit, hanem a csapat és a gyártó is külön utakon folytatja, hiszen Paolo Campinoti alakulata jövőre már Yamahákkal fog versenyezni. Felmerül a kérdés, hogy a bolognaiak ennek tudatában mennyi segítséget fognak adni, és bár a spanyol versenyző nem aggódik emiatt, azért érzi, hogy mostantól még inkább magukra vannak utalva.

Martín szerint furcsa helyzetet idézett elő a szakítás a Ducatival: „Nehéz őszintének lennem”

„Szerintem minden normálisan működik a Pramacnál, nem sok minden változott a korábbiakhoz képest – szögezte le. – Ezek a jövőbeli változások viszont csapatként közelebb hoztak minket egymáshoz. Végső soron megértettük… nem arról van szó, hogy egyedül vagyunk, de mindenképpen jobban magunkra maradtunk, mint az előző idényekben. Korábban megvolt az a biztonság, hogy a Ducatival folytathatjuk, sok mindent könnyedén át lehetett vészelni. Most csapatként még inkább össze kell fognunk, hogy száz százalékot tudjunk nyújtani.”