back to top
2024. szeptember 16. 20:50
KezdőlapMotorsportElőször nyilvánult meg Bulega a Marc Márquezzel történt incidens óta

Először nyilvánult meg Bulega a Marc Márquezzel történt incidens óta

Nicolò Bulega a közösségi médiában tudatta, hogy nem esett komolyabb baja a Marc Márquezzel történt incidens során. A Superbike-világbajnokság mezőnyében szereplő gyári Ducati motorosa egyúttal leszögezte, az esettel kapcsolatban megjelent megszólalások nem neki tulajdoníthatóak.

A hétvégén rendezték a World Ducati Week elnevezésű eseményt, amely ugyan alapvetően jó hangulatban telt, de a legnagyobb figyelmet egy incidens kapta. A gyártó legnívósabb sorozatokban szereplő versenyzői ugyanis szokás szerint összecsaptak egymással a Race of Champions keretében a misanói pályán, és az utolsó körben történt egy bukás.

Az utolsó kanyarban ugyanis Marc Márquez bevetődött Nicolò Bulega mellé, aki elesett, és a kavicságyban kötött ki. A 24 éves versenyzőt elszállították a helyi kórházba, ahol megerősítették, hogy nem szenvedett törést. Hétfő délután pedig először nyilvánult meg érdemben a történtek óta (szombaton este csak megköszönte a Ducati-rajongók szeretetét), és megerősítette, hogy nincs komoly baj.

Újra Bagnaia nyerte a Ducati háziversenyét, Marc Márquez utolsó kanyaros ütközéssel (?) lett harmadik

„Sziasztok, látva a sok üzenetet, amit küldtetek, örömmel tájékoztatlak titeket, hogy különböző vizsgálatok után nem találtak komolyabb sérülést a vállamnál, csak egy húzódást a vállcsúcsízületemben, így gyógykezelésre kell járnom, és rehabilitációt kell végeznem” – írta saját Instagram-oldalán Bulega egy, az orvosával készült közös kép kíséretében.

Természetesen az olasz motoros egészsége a legfontosabb, de miután emiatt már végképp nem kell aggódni, adódik a kérdés, hogy pontosan miért esett el, avagy történt-e összeérés Márquezzel. A nyolcszoros gyorsaságimotoros-világbajnok ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy bár ő nem érzékelt ilyesmit, de elnézést kér a pórul járt pilótától, és személyesen is fel akarja őt keresni.

Hogy ez azóta megtörtént-e, az nem derült ki, ahogyan az sem, hogy Bulega hogyan látta az esetet belülről. Erről ugyanis továbbra sem szólalt meg, és ezt a követői számára is világossá tette „Szeretném tisztázni, hogy az esetről nem nyilatkoztam, szóval amit az interneten olvastok, az nem nekem tulajdonítható – sz9gezte le. – Köszönöm a szeretetet, most irány Portimão, és hajrá, Ducati!”

Marc Márquez bocsánatot kért Bulegától, bár nem tudja, hogy valóban összeütköztek-e

Bulegának, illetve a Superbike-vb mezőnyének szűk két hét múlva, az augusztus 9-e és 11-e közötti hétvégén folytatódik a szezon tétre menő része, hiszen akkor rendezik a portimãói fordulót. Az előző, mosti hétvégén már több mint egy teljes fordulónyi, 64 pontos hátrányba került a listavezető Toprak Razgatlıoğluval szemben, ám a második pozícióban 40 egységre növelte előnyét csapattársa, Álvaro Bautista előtt.