back to top
2024. szeptember 10. 06:57
KezdőlapMagyarokKét magyar duplázást is hozott a hétvége a gyorsasági motorosoknál

Két magyar duplázást is hozott a hétvége a gyorsasági motorosoknál

Görbe Soma és Kecskés Bence is két győzelmet aratott a hétvégén: előbbi az IDM-ben, utóbbi három bajnokság keretében is duplázott. Varga Tibor egy dobogót szerzett az ESBK-ban.

Az olimpia mellett se feledjük, hogy jó néhány magyar gyorsasági motorosoknak is lehetett szurkolni a hétvégén. Honfitársaink három helyszínen gurultak pályára: a német bajnokság mezőnye Schleizben, a spanyolé pedig Montmelóban csapott össze, míg a Slovakia Ring a magyar, a szlovák és a lengyel pontvadászat fordulójának is otthont adott.

Az IDM Superbike kategóriájában Kovács Bálint a nyolcadik helyet szerezte meg az időmérőn, 1,343 másodperccel elmaradva a pole pozíciós körtől. Az első futamon nem sikerült jól a rajtja, így visszacsúszott a tizennegyedik pozícióba, ahonnan a kilencedikig tudott visszakapaszkodni. A másodikon már jobban kezdett, és az élmezőnyben küzdött, de az ötödik helyért csatázva kiszorították a pálya olajos részére, így ismét kilencedikként zárt. Ezzel 72 pontos az összetettben, amivel a hetedik pozíciót foglalja el.

Görbe Soma ugyanitt állt rajthoz a Pro Superstock 1000-es géposztályban. A 18 éves versenyző megszerezte a pole pozíciót, miután az egyetlen száraz időmérőn ő bizonyult a leggyorsabbnak. Innen pedig mindkét viadalt behúzta, az egyetlen nehézséget számára is az olaj okozta, de végül ez sem jelentett akadályt, így már hatból hat diadalnál tart.

Varga Tibor az ESBK Stock 600-as kategóriájában szerepelt, és a kvalifikáción a negyedik legjobb időt érte el. Az első futam elején a vezetést is átvette, de ezt nem sokáig tudta megtartani, majd később nagy mentést mutatott be. A hajrában igyekezett spórolni, ami be is jött, mert bár megelőzték, de vissza tudott támadni, és 15 ezreddel elcsípte a harmadik pozíciót. Másnap negyedik lett, majd azt a következtetést vonta le, hogy az egész hétvégén rossz geometriát használtak. Jelenleg 108 egységgel rendelkezik, amivel 24, illetve 20 ponttal marad el az előtte állóktól.

Kecskés Bence a 600 köbcentiseknél szerepelt a Slovakia Ringen rendezett hétvégén. Az időmérőn ugyan lemaradt a pole-ról, és a második helyet csípte el, de a futamokon ezt is győzelmekre tudta váltani. Ennek köszönhetően a magyar, a szlovák és a lengyel bajnokságban is meg tudta nyerni ezt a fordulót. Rajta kívül számos magyar állt még rajthoz, de más nem szerzett dobogót. Számadó Máté a Superbike géposztályban nyolcadikként indulva előbb hatodik, majd nyolcadik lett.