back to top
2024. szeptember 17. 09:30
KezdőlapMotoGPÖccse szerint a családjuk minden tagja „ünnepli” Aleix Espargaró visszavonulását

Öccse szerint a családjuk minden tagja „ünnepli” Aleix Espargaró visszavonulását

Pol Espargaró nyilatkozott arról, hogy Aleix Espargaró visszavonul az idei szezon végén. A KTM tesztpilótája úgy látja, a bátyja jó döntést hozott.

A Katalán Nagydíj sajtónapján jelentette be Aleix Espargaró, hogy az idei szezon végén visszavonul az egész szezonos versenyzéstől. Az állandó mezőny legidősebb tagja – 34 éves – felfedte, hogy egyre jobban lefárasztják a stresszes hétvégék, és szeretne több időt tölteni a gyerekeivel. Nemrég az öccse, Pol Espargaró is nyilatkozott erről a döntésről. A korábbi MotoGP-pilóta szerint az igen jelentős dolog, hogy a bátyja maga határozhatta meg a hátralépésének időpontját.

Könnyek között beszélt öccséről a visszavonuló Espargaró, akit ellenfelei köszöntöttek (videó)

„Nem Barcelonában hozta meg a döntést – árulta el a fiatalabb Espargaró. – Már korábban otthon, Andorrában leültünk, és beszélgettük a jövőjéről. Egy ideje úgy érezte, hogy a jövőben több időt szeretne otthon tölteni, mint a versenypályán. És amikor elmondtam neki, hogy mennyire boldog vagyok a jelenlegi szerepemben, már nem ért meglepetésként [a döntése]. Egy sportolónak az a legjobb dolog, ha maga választhatja meg a visszavonulása időpontját. Az én esetemben ez másképp volt, viszont az ő esetében pontosan így történt, ami pedig egy igazán jelentős dolog.”

Espargaró az utolsó mondatával arra utalt, hogy az ő aktív versenyzői pályafutásának lényegében a tavalyi szezonnyitón, a Portugál Nagydíjon összeszedett súlyos sérülése vetett véget. Bár az idény második felében már újra ott volt a mezőnyben, de aztán a KTM-től jelezték neki, hogy idén már csak tesztpilótaként számítanak rá. Ez az általa is említett „szerep”, amelyet láthatóan nagyon élvez. Ráadásul így a bátyja kedvét is meghozta hozzá, hiszen Aleix Espargaró jövőre már tesztpilótaként fogja erősíteni a Hondát.

Espargarónak véget ért az Apriliánál végzett munkája, szerinte jó lehetőséget kapott a Hondától

„Meggyőződésem, hogy [Aleix] helyes döntést hozott – folytatta. – Mi az Espargaró családban mindannyian nemcsak elfogadjuk a döntését, hanem még ünnepeljük is. Olyan dolgokat ért el, amilyenek senki sem várt tőle, még talán ő maga sem. Egy hihetetlen sportolói pályafutást fog lezárni, amelyben magasságok és persze mélységek is voltak. De lényeg az, hogy mindent elért, amit csak akart, sőt annál még többet is.”