back to top
2024. szeptember 10. 06:50
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğluék „tényleg szeretik” a BMW-t, de azért az megviselte, hogy „bezárták a...

Razgatlıoğluék „tényleg szeretik” a BMW-t, de azért az megviselte, hogy „bezárták a MotoGP-aktát”

Kenan Sofuoğlu elmesélte, hogyan kommunikálta feléjük a BMW, hogy milyen nagy veszteség lenne a távozásuk. Toprak Razgatlıoğlu menedzsere arról is beszélt, hogy nagyon elégedettek a bajor gyártó hozzáállásával.

Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu menedzsere június végén eléggé felkavarta az állóvizet, amikor bedobta, hogy ügyfele jövőre már a MotoGP-ben akar indulni. A korábban maga is versenyző Sofuoğlu később kihátrált ebből a kijelentéséből, és Razgatlıoğluval együtt megerősítette: szeretnék kitölteni a BMW-kötött 2025-ben lejáró szerződésüket. Nemrég pedig elmesélte, hogyan zajlottak le ezek a turbulens napok.

Megy még valaha Razgatlıoğlu a MotoGP-be? – akár Rossi is segíthet megvalósítani az álmot

„Amikor rájöttem, hogy [a BMW-nél] nem elégedettek, azonnal lezártam a MotoGP-aktát – nyilatkozta Sofuoğlu a SPEEDWEEK.com-nak. – Amikor először beszéltünk velük erről [a MotoGP-be történő igazolásról], még nem voltak teljesen ellene. De aztán egyre világosabbá vált, hogy nem lennének túl boldogok, ha távoznánk. Mindent megtettek a csapatot és a szponzorokat illetően, ráadásul még a második pilóta [Michael Van Der Mark] szerződéshosszabbításával is arra mentek, hogy boldoggá tegyék Toprakot. Mindent megtesznek azért, hogy [Razgatlıoğlu] megnyerje a bajnoki címet, mindent beleadnak. Ha távozna, az tönkretenné azt a tervet, amelyet az érdekében felállítottak. Ez pedig elég ok volt arra, hogy azonnal eltemessük ezt az ötletet.”

„Megüzenték nekünk, hogy mekkora kárt okozna nekik, ha Toprak távozna – tette hozzá. – Szóval akkor elmagyaráztam neki, hogy nem mehetünk tovább a [MotoGP felé vezető] úton, mivel ígéretet tettünk nekik, és két évre írtunk alá. Tehát csak akkor szálltunk volna ki a szerződésből, ha zöld utat adtak volna. Ez először nagyon megviselte Toprakot, hiszen akkor csak a MotoGP-re gondolt, és nagyon szerette volna, hogy ott is kapjon egy lehetőséget. De aztán hozzám hasonlóan felismerte, hogy mi a helyzet, majd lezártuk ezt a fejezetet. A kapcsolatunk a BMW-vel pedig ugyanolyan, mint ezt megelőzőleg, sőt talán még jobb is. Mostban ültem le a BMW vezetőivel, mivel Doningtonban nem voltam ott.”

Rea szerint Razgatlıoğlu generációs tehetség, aki a MotoGP-ben is a legjobbak egyike lehetett volna

„Mi tényleg szeretjük a BMW-t, ezt nem csak úgy mondom – hangsúlyozta ki. – Egyedi gyémántot faragnak Toprakból, amit a Yamahánál korábban nem tudtunk elérni. A BMW egy olyan gyártó, amelynek kiváló a motorja és a csomagja is, de az abban rejlő potenciált eddig senki sem tudta kiaknázni. Toprak pedig pont az a versenyző, aki folyamatosan megmutatja a világnak, hogy mi rejlik ebben a motorban, ami minket és a motort is igazán különlegessé teszi. Tehát nem véletlenül szeretjük [a BMW-t] – biztosan nem fogunk megválni tőlük.”