back to top
2024. szeptember 16. 20:52
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elismerte, hibázott Bulega ellen: Nem realizáltam, hogy utcai motoron ülök

Marc Márquez elismerte, hibázott Bulega ellen: Nem realizáltam, hogy utcai motoron ülök

Marc Márquez kijelentette, nem mérte fel jól motorjának határait a múlt heti Race of Champioson, amikor bevetődött Nicolò Bulega mellé. Ami a teljes eseményt illeti, a 31 éves motoros ráébredt, hogy a Ducati többet jelent a MotoGP-ben szereplő gárdánál.

Bár Francesco Bagnaia nyerte a múlt heti World Ducati Week hagyományos futamát, a Race of Championst, a címlapokra mégis inkább Marc Márquez került. Ennek oka, hogy a spanyol versenyző a Misanóban rendezett viadal utolsó körének utolsó kanyarjában bevetődött Nicolò Bulega mellé, és úgy szerezte meg a harmadik helyet, hogy a Superbike-világbajnokságban szereplő pilóta elesett.

Újra Bagnaia nyerte a Ducati háziversenyét, Marc Márquez utolsó kanyaros ütközéssel (?) lett harmadik

Hogy a két versenyző között volt-e összeérés, arra a lassítás és a nézői felvétel sem ad egyértelmű választ, az olasz motoros pedig egyelőre nem nyilvánult meg érdemben az esetről. Márquez ugyan már akkor elnézést kért tőle, de azt is hozzátette, hogy a maga részéről semmilyen kontaktot nem érzékelt. Silverstone-ban ugyanakkor elismerte, hogy hibázott.

Marc Márquez bocsánatot kért Bulegától, bár nem tudja, hogy valóban összeütköztek-e

„Olyasmit próbáltam meg, amihez a MotoGP-ben hozzászoktam – nyilatkozta a Brit Nagydíj hétvégéje előtti sajtótájékoztatón. – Abban a pillanatban nem realizáltam, hogy utcai motoron ülök. Ez egy nagyon jó motor, de erre a reakcióra nem számítottam. Nem tudtam úgy lassítani, ahogyan gondoltam, és sajnos így végződött. Hiba volt, csak ennyit tudok mondani.”

Mivel ez csak egy „buliverseny” volt, Márquez nyilvánvalóan nem kapott büntetést, és megtarthatta harmadik pozícióját. Szerencsére a másik oldalon sem volt komoly következménye az incidensnek, hiszen Bulega nem szenvedett komoly sérülést, csupán a vállában húzódott meg egy ízület. Mindez azonban nem akadályozza meg, hogy ott legyen a Superbike-vb jövő héten esedékes portimãói fordulóján.

Először nyilvánult meg Bulega a Marc Márquezzel történt incidens óta

Persze a hétvége messze nem csak a versenyről szólt, hiszen a bolognaiak kiemelt bajnokságokban szereplő pilótái találkoztak a Ducati-tulajdonosokkal és a gyártó szurkolóival. Márquez először vett részt ezen az eseményen, hiszen tavaly még a Hondánál versenyzett, és összességében élvezte az ott eltöltött időt, Azt is elárulta, hogy milyen felismerésre jutott.

„Ez volt az első [ilyen] eseményem a Ducati családdal – fogalmazott. – A nagyfőnök [Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója – a szerk.] azt mondta nekem, hogy elkezdem érezni, mit jelent a Ducati. Rájöttem, hogy a Ducati többet jelent a MotoGP-nél, ez egyfajta filozófia. A Ducati-rajongók szurkoltak nekünk, és nagy zajt csaptak.”

Marc Márquez elárulta, hogy a tavalyi szezonban mikor gondolkozott el komolyan a visszavonuláson