back to top
2024. szeptember 19. 03:01
KezdőlapMotoGP„Nem néz ki jól” – Miller bevallotta, egyetlen ajánlata sincs

„Nem néz ki jól” – Miller bevallotta, egyetlen ajánlata sincs

Jack Miller kijelentette, egyetlen ajánlata sincs a MotoGP-ből és a Superbike-világbajnokságból sem. Az ausztrál motoros utóbbi sorozatban is szívesen versenyezne, de mindent megtesz, hogy valamilyen módon bent maradjon a gyorsaságimotoros-vb mezőnyében.

Egyre nehezebb a helyzete Jack Millernek. A jövőre 30. születésnapját ünneplő pilóta szolgálataira a KTM 2025-ben már nem tart igényt, viszont úgy tűnik, hogy más gyártóknál sem ő az első számú célpont. Korábban a Gresininél, a Pramacnál és a Trackhouse-nál is felmerült a neve, de a jelek szerint egyik istállónál sem ő lesz a befutó.

Nemrég a sajtóban megjelent, hogy esetleg ő lehet Álvaro Bautista utódja a Ducati gyári Superbike-világbajnoki csapatánál, amennyiben nem tudnak megegyezni, sőt, a cikkben az is szerepelt, hogy egy másik istállótól is van ajánlata. Miller azonban cáfolta ezeket az értesüléseket. „Ez csak pletyka, mert őszintén szólva jelenleg nincs semmim, egyetlen szerződési [ajánlatom] sem” – nyilatkozta a Brit Nagydíj csütörtöki sajtónapján.

MotoGP-futamgyőztessel pótolhatja Bautistát a Ducati, ha nem tudnak megegyezni

Bár az elmúlt időszakban az eredményei valóban hagytak kívánnivalót maguk után, de azt a KTM-nél is elismerték, hogy a motorfejlesztés terén Miller hasznos munkát végez, ahogyan az a Ducatinál is így volt. Ez alapján a szenvedő japán gyártók valamelyike akár le is csaphatna rá, bár már ott sincs túl sok hely, a tesztpilótai szerep pedig alighanem legfeljebb a Yamahánál merülhetne fel.

„Minden érdekel – reagált a négyszeres MotoGP-futamgyőztes a felvetésre. – Ezért mondom, hogy amíg nincsenek aláírva, lepecsételve és átadva a dolgok, addig nem adom fel. Őszintén mondhatom, hogy nem csörög a telefonom. Minden lehetséges irányból próbálom erőltetni a dolgot. Néha azonban az ember mond olyasmit, amivel felbosszant másokat. Így éltem az életemet, ilyen volt az egész pályafutásom. Ilyen a személyiségem, ez van. A pályán próbálom megtenni, amit tudok, mert végső soron ez az, ami a legtöbbet elárulja.”

Akár a személyisége miatt, akár nem, nagyon úgy tűnik, hogy Miller jövőre nem lesz tagja a MotoGP állandó mezőnyének. Ez esetben pedig jöhet akár a Superbike-vb, követve a közelmúlt jó néhány pilótájának útvonalát. A gyári KTM motorosa a szériamotoros-világbajnokságban is szívesen szerepelne, de az elsődleges célja továbbra is a MotoGP.

„Természetesen, fantasztikus az ottani színvonal – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. – Szerintem menő a bajnokság. Végső soron imádok versenyezni, és egy hétvégén három futam elég király. Soha ne mondd, hogy soha. Határozottan úgy érzem, hogy tudok még mit adni [a MotoGP-ben], de majd meglátjuk. Addig reménykedem, amíg be nem zárul az összes ajtó, de őszintén szólva nem néz ki jól. Szóval mindent megteszünk, hogy az idény második felében alkossunk valamit. Jól alakult a nyári szünet, de egyben kemény is volt. Sok mindent figyelembe kell venni. Nyilvánvaló, hogy minden jó véget ér, de a dolgok akkor fejeződnek be, ha nem az ember feltételei szerint történnek, ami ritkán van így a versenyzésben. Különösen azzal együtt, amit a sportágban nyújtottam, és amiről úgy érzem, hogy nyújtanom kell a sportágnak, elég kemény. Azonban, ahogyan mondtam, soha nincs vége, amíg tényleg nincs vége. Csak annyit tehetünk, hogy megpróbálunk néhány tisztességes eredménnyel előrukkolni, és egy ponton remélhetőleg [csörög] majd a telefonom.”

Lépést tévesztett a KTM? – Miller szerint ez csak illúzió